e-copedia

Opret leverandør

Vejledning
Du kan oprette leverandører, hvis du ønsker at benytte kreditorstyring, og derved kunne trække rapporter over specifikke leverandører, samt holde overblik over, hvad du skylder en given kreditor.

Hvis du skal oprette en udenlandsk leverandør, skal du huske at vælge den korrekte momszone på leverandøren og bogføre dine køb hos leverandøren, som leverandørstyring så de fremgår korrekt i din momsopgørelse

Sådan opretter du en ny leverandør

  1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Vælg "Søgning og lister" i menuen til venstre og tryk på "Leverandører".
  3. Tryk på knappen "Ny leverandør".
  4. Udfyld felterne.
  5. Afslut med "Gem".
OBS:
Når der er bogført posteringer på en leverandør, kan du ikke slette leverandøren.

Virksomhedens offentlige registreringsnummer. Udfyld cvr.nr. og tryk på TAB tasten → du får nu automatisk udfyldt informationer om: Navn, Adresse, Postnr, By, E-mail og Telefonnr. hentet direkte fra cvr.nr. registeret, naturligvis forudsat at leverandøren og informationerne er registeret der. Vær venligst opmærksom på: er du kommet til at udfylde cvr.nr. forkert, så er du nødt til at klikke på "Annuller" og starte forfra med oprettelsen, da systemet ellers IKKE kan hente de nye cvr.nr. informationer.Der skal oprettes mindst én leverandørgruppe før en leverandør kan oprettes.

 

Nr.

Indtast det ønskede leverandørnummer. Nummeret skal være unikt for denne leverandør. Kun heltal. Hvis du har valgt “Automatisk nummerforslag” under “leverandøropsætning”, udfyldes feltet automatisk. Leverandørnummer kan maksimalt være 9 tegn.

CVR/momsnr.

Virksomhedens offentlige registreringsnummer. Udfyld cvr.nr. og tryk på TAB tasten → du får nu automatisk udfyldt informationer om: Navn, Adresse, Postnr, By, E-mail og Telefonnr. hentet direkte fra cvr.nr. registeret, naturligvis forudsat at leverandøren og informationerne er registeret der. Vær venligst opmærksom på: er du kommet til at udfylde cvr.nr. forkert, så er du nødt til at trykke på "Annuller" og starte forfra med oprettelsen, da systemet ellers IKKE kan hente de nye cvr.nr. informationer.

Adgang 

Åben: Vælg "Åben" i rullemenuen så der kan posteres på din leverandør. Spærret: Vælg Spærret i rullemenuen for at forhindre posteringer på leverandøren. Det kan f.eks. være relevant, hvis leverandøren ikke længere bruges af din virksomhed. 

Automatisk teksk

Tekst til interne formål, som foreslås, men kan redigeres, hver gang du registrerer en faktura fra leverandøren. Maksimum 100 tegn.

Ignorer betalingsoplysninger

Hvis du har pakken Smart eller Avanceret, så kan du sætte et flueben i denne kasse for at få programmet til at se bort fra de betalingsoplysninger, som den aflæser på et bilag ved brug af Smart-funktionen "Aflæsning af bilag". Den vil altså i stedet indsætte de betalingsoplysninger, som du angiver på leverandøren under fanen "Referencer og betalinger".

Betalingstype

Her kan du vælge en evt. fast betalingstype på din leverandør.
Ingen → feltet "Bankkonto" kan udfyldes.
+71 → feltet "FI-kreditornr." kan udfyldes.
+73 → feltet "FI-leverandørnr." kan udfyldes.
+04 → feltet "Girokonto" kan udfyldes.
Bankoverførsel → feltet "Kontonr." kan udfyldes.
IBAN → feltet "IBAN/Swift-nr." åbnes og kan udfyldes. IBAN/Swift nr. skal udfyldes på denne måde: DK2608950001000788/HANDDKKK.
Kun postering → dækker over oprettelsen af en leverandørbetaling samtidig med, at du opretter en leverandørfaktura. ”Kun postering” betyder, at du IKKE vil benytte muligheden for at eksportere betalinger til din bank

Kontonr. (inkl. reg.nr.)

Leverandørens bankkontonummer. Du skal skrive hele kontonummeret inklusiv registreringsnummeret RRRRKKKKKKKKKK. 

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Regnskab
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer