e-copedia

Afstemning af moms

Vejledning
Momsafstemningen er dit værktøj til at danne dig et hurtigt overblik, over sammensætningen af din moms, for den angivne periode.

Momsafstemingen er en rapport der viser dig hvilken moms der har været bogført inden for perioden og hvordan det påvirker dit momsregnskab. Rapporten medtager de konti som der er bogført med moms på. Derefter giver rapporten dig et overblik over momssats, momskode, den beregnede og bogførte moms samt differencen mellem disse. Du vil også kunne se om der har været bogført med en anden momskode end den kontoen er sat op til.

På denne måde kan du gennemgå din moms og se om alt er som det skal være inden du indberetter til SKAT.

TIP: Hvis du vil vide mere om moms, anbefaler vi vores gratis onlinekursus "Moms i e-conomic", hvor du kan lære, hvordan du håndterer moms i e-conomic.

Derudover kan du også tilkøbe vores fysiske academy kursus "Forstå din moms" for at få en længere og mere grundig gennemgang af opsætningen og for at lære, hvordan du undgår at lave fejl.

Sådan laver du en momsafstemning

  1. Tryk ind på fanen "Rapporter".
  2. Vælg "Moms" → "Momsafstemning" i menuen i venstre side.
  3. Udfyld felterne.
  4. Tryk "OK". Her får du en oversigt over alle de konti, der har en momskode tilknyttet, samt konti uden momskode, hvorpå der optræder posteringer med momskode.
    • Hvorfor har jeg konti i min momsafstemning som ikke burde fremgå?
    • Hvilke fejl kan være gode at tjekke efter?

Oplysninger om kolonnerne: 

Nettosaldo: Totalen for posteringerne på kontiene på listen ekskl. moms i den angivne periode.

Posteringer med anden momskode: Totalen af posteringer på konti med momskode tilknyttet, som er foretaget uden momskode - på fagsprog er det posteringer med undertrykt moms.

Sats: Momssatsen i %.

Kode: Den registrerede momskode på kontoen.

Bogført moms: Dette er den samlede værdi for hvad reelt er bogført på kontoen, og vil altid stemme overens med hvad der står i momsopgørelsen. 

Beregnet moms: Nettosaldo x Sats - dvs. det forventede samlede momsbeløb på baggrund af kontoopsætningen.

Forskel: Forskellen mellem den bogførte og den beregnede moms. Står der et beløb her, er det oftest udtryk for eventuelle posteringer, uden momskode, på kontoen x satsen. Er der mere end det, er det her du skal ned og grave i posteringerne på kontoen, for at finde ud af, hvad der er sket herpå.

Vis/skjul søgeområde

  1. Du har mulighed for at få vist din søgning over din fremsøgte rapport, ved at klikke på de to pile, der peger nedad i toppen af siden
Tip:
Hvis du undrer dig over et bestemt beløb, kan du trykke på beløbet og få vist hvilke posteringer der danner beløbet.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Rapporter
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer