e-copedia

Afstem automatisk i bankafstemningen

Vejledning
Når du har importeret dit kontoudtog fra banken med alle dine bankposteringer, har du mulighed for at få hjælp til afstemningen med "Afstem automatisk".

Med Automatisk afstemning finder og afstemmer systemet de posteringer, der matcher ud fra dato og beløb. Du skal kun opsætte to ting. Det første er hvor stort datospænd der må være mellem posteringerne, der skal afstemmes. Dette er nødvendigt da der kan forekomme bankposter som har samme beløb. Ved at sætte et datospænd op, afgører du hvor mange dage der må gå, før systemet ser poster med samme beløb som to forskellige transaktioner.

Det næste er om du ønsker at tillade at flere beholdningskontoposteringer kan afstemmes med én bankpostering og omvendt. Beholdningskontoposteringer er dem der ligger i venstre side af bankafstemningen. 

Herefter får du systemet til at klare afstemningen med ét klik.

Sådan opsætter du automatisk afstemning

  1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Tryk på "Bank" i menuen til venstre og vælg "Bankafstemning".
  3. Tryk på det sorte tandhjul "Gå til Indstillinger" oppe i højre hjørne.
  4. Vælg antallet af dage, du ønsker der maksimalt må være mellem de afstemte posteringer.
  5. Vælg om du ønsker "Tillad flere bankposteringer til en beholdningskontopostering" "Tillad flere beholdningskontoposteringer til en bankpostering". Hvis feltet markeres, ignoreres antal dage sat.
  6. Tryk på "Gem".
    • Hvordan opsætter jeg min konto til afstemning?

Når det er opsat, er du klar til at lade systemet foretage en automatisk afstemning.

Sådan bruger du Afstem automatisk

  1. Åben bankafstemningen via "Regnskab", "Bank" og "Bankafstemning".
  2. Tryk på "Afstem automatisk".
  3. Ud fra din opsætning angivet i indstillingerne, har den automatiske afstemning nu matchet posteringer ud fra dato og beløb. De afstemte posteringer er nu markeret med det grønne ikon "Afstemt".
Tip:
Du kan klikke på en given afstemt postering, hvis du ønsker at se, hvilken postering den er afstemt med.

For at bevare overblikket, kan du nemt skifte mellem visning af afstemte posteringer. Det gør du ved at klikke på det grønne ikon "Afstemt" ved siden af overskriften, "Beløb" ovenfor alle posteringer.

Ikonet vil skifte farve til rød, og du vil nu kun se de posteringer, der ikke er afstemt. Du kan nu nemt afslutte din afstemning med visningen over de manglende posteringer.

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Regnskab
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer