e-copedia

Vis saldobalance

Vejledning
Denne rapport viser bevægelserne på finanskontiene (drift- og balanceposter) i en nærmere bestemt periode og gør det muligt at sammenligne med tidligere perioder.

Når du trækker en saldobalance med sammenligningen "Samme periode året før + ÅTD" viste rapporten tidligere beløb inklusiv primopostering, i året perioden hørte til, under overskriften "Perioden".

Eftersom Primoposteringen i starten af et regnskabsår ikke har noget at gøre med netop dén periode der vises, inkluderes primoposteringen ikke længere i den viste saldo for perioden.

Sådan tager du en saldobalance

  1. Tryk på fanen "Rapporter".
  2. Vælg "Regnskab" og "Saldobalance" i menuen til venstre.
  3. Udfyld felterne du vil afgrænse din søgning efter og klik "Ok".

Oplysninger om felterne:

Vis konti med 0-saldo: Markér dette felt for at inkludere konti med 0-saldo.

Medtag kladdeposteringer: Markér dette felt for at inkludere ikke-bogførte kladdeposteringer, for den søgte periode.

Sammenligning: Vælg de tal, der skal sammenlignes med.
* År til dato: Fra begyndelsen af regnskabsåret til den dato der er indtastet i feltet ”Til dato”.
* Samme periode året før + ÅTD: Sammenholder både "År til dato" samt "Samme periode året før" i én rapport.
* Budgetsammenligning: Her kan du sammenligne dine data med dine budgettal og se om der evt. er en (+/-) difference.
* Primosaldo: Saldo ved regnskabsårets start.

Vend fortegn (ikke aktiver): Vender fortegnene (+/-) på alle konti undtagen aktivkonti, når du udfylder kontonumrene i felterne fra/til aktivkonto. Sætter du flueben her, vises rapporten med omvendt fortegn, hvilket typisk anvendes af revisorer eller bogholdere til rapportering. Rapporten er derfor brugbar for alle, som ikke nødvendigvis har en regnskabsmæssig tilgang til rapportering. Når der er valgt "Vend fortegn", bliver feltet "Fra/Til aktivkonto" synlig så det kan specificeres.

 

Sådan viser/skjuler du søgeområdet

  1. Ved at klikke på de to pile, kan du få vist din søgning over din fremsøgte rapport.
Tip:
Der kan være to årsager til at saldoen ikke er ens på kontokortet og saldobalancen. Det kan være valget af opsætning ved søgning af rapporten f.eks dato, med eller uden kladdeposteringer eller valg af valuta som findes på kontokortet (skal være "omregnet"). Eller der er bogført på kontoen efter årsafslutning. Kontokortet beregner saldo helt tilbage fra første postering til "til dato", hvorimod saldo i saldobalancen er fra sidste afsluttet primo og frem til "til dato". Er der valgt samme opsætning, så afslut tidligere regnskabsår igen. Og ikke bare seneste regnskabsår, der kan jo ved en fejl være blevet bogført i det første regnskabsår i programmet. Så afslut alle regnskabsår, hvis det ikke hjælper med det seneste. Start med det ældste først.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Rapporter
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer