Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

One Stop Moms – hvad er One Stop Moms?

One Stop Moms er en momsregel, der gælder ved salg af radio- og tv-tjenester, teleydelser og elektroniske ydelser til private indenfor EU

Vores supportere hjælper dig nemt med at få skrevet den første faktura. Du skal blot tage vores gratis demo og ringe til kundesupporten, så kan du allerede i prøveperioden få din One Stop Moms faktura afsted. 

EU-regelen om One Stop Moms gælder ved salg af radio- og tv-tjenester, teleydelser og elektroniske ydelser. Som forhandler skal du være opmærksom på reglerne, hvis du sælger til en privatperson, der bor i et andet land end Danmark, som ligger indenfor EU.

Vær opmærksom på momsreglerne i købers land

Reglerne betyder, at en dansk virksomhed skal beregne, angive og betale moms i landet, hvor køberen bor. Det er modsat de regler, der tidligere var på området, hvor momsen skulle betales i sælgerens land.

Derfor skal du som sælger påføre den momssats, der gælder ifølge momsreglerne i køberens land. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken momssats du ifølge momsreglerne skal påføre på den faktura du sender til din kunde.

Momsregistrering i ét land

Reglerne for One Stop Moms giver du mulighed for at momsregistrere dit salg i ét land eksempelvis Danmark. Derfor skal du kun indberette momsen til SKAT. Du skal indsende en momsangivelse, der indeholder dit momspligtige salg til private kunder i andre EU-lande udover din almindelige momsangivelse. Derefter står SKAT for at fordele momsbeløbene til de EU-lande, der har krav på momsen fra dine salg.

Grunden til, at EU har lavet den nye regel er, fordi EU vil sikre lige konkurrence for virksomheder indenfor EU. Nogle har tidligere spekuleret i at placere deres virksomhed i et EU-land med lav moms, for at kunne sælge en vare billigere til kunden. Det har f.eks. gjort det svært for nogle danske virksomheder at konkurrere indenfor EU, fordi vi har en af de højeste momssatser i EU.

One stop moms-registering hos SKAT

Du kan registrere din virksomhed til One Stop Moms-ordningen hos SKAT. Du vil skulle indberette momsen gennem TastSelv Erhverv på SKATs hjemmeside. Din virksomhed skal være momsregistreret i Danmark for, at du kan indberette din One Stop Moms i Danmark.

Radio- og tv-tjenester, teleydelser og elektroniske ydelser

Der ligger rigtig mange forskellige varer under de varekategorier, der er omfattet af One Stop Moms. Herunder vil vi uddybe, hvilke varer One Stop Moms gælder for:

Radio- og tv-tjenester: Radio- og tv-tjenester er alt, der har med broadcasting at gøre. Det gælder f.eks streamingtjenester som Viaplay og TV2play.

Teleydelser: Teleydelser indebærer telefoni både i forhold til fastnet og mobil, men også telefonydelser via internettet. Herunder er også videotelefoni, voicemail, personsøger og fax.

Elektroniske ydelser: Elektroniske ydelser gælder levering af webhosting, vedligeholdelse af software og hardware, levering af tekster og billeder. Derudover gælder One Stop Moms også for salg af musik, film og spil – også spil om penge. Datingsites er også omfattet af de nye momsregler.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis