e-copedia

Korrekt bank saldobalance direkte i din bankafstemning

Viden Om
Hvis du har oprettet en bankintegration med e-conomic, kan du nemt se, om transaktionerne i din bank stemmer overens med bogføringen i programmet.

Når du sidder og laver bankafstemning, er det vigtigt at tage sig tid til at gennemgå saldoen for hver måned og sikre, at den er korrekt. Hvis du oplever problemer kan det også være en god idé at undersøge eventuelle transaktioner eller gebyrer, der kan have påvirket saldoen i løbet af måneden. Det er altid bedre at være på forkant med eventuelle problemer i forbindelse med bankafstemning, da det kan have konsekvenser for din økonomi, hvis der er fejl eller mangler i din banksaldo.

  • Bankintegration er inkluderet i pakkerne Plus, Smart og Avanceret.

Sådan kontrollere du banken stemmer

I din bankintegration vil du i overblikket for hver måned se to vigtige oplysninger: "Ultimosaldo" og "Banksaldo difference". Disse oplysninger kan du bruge til at kontrollere, om saldoen i din bank stemmer overens med den, du ser i bankafstemningen. Hvis der er en forskel, kan det nemlig godt være tegn på en fejl.

"Ultimo Banksaldo"
Denne viser banksaldoen for den sidste transaktion i måneden fra din bank. Hvis du har haft flere transaktioner i løbet af måneden, vil dette være den nyeste.

"Banksaldo difference"
Denne viser forskellen mellem Ultimosaldoen i e-conomics banksaldo og "Ultimo banksaldoen", som vi har hentet fra din bank. Hvis tallene er ens, vil differencen være nul.

Det er vigtigt at sikre, at din banksaldo er korrekt, da det kan påvirke din virksomheds økonomi og budgetlægning.

Husk at være obs. på følgende hvis saldoen ikke stemmer

Hvis du oplever, at saldoen i din bank ikke stemmer overens, kan det være en god idé at undersøge årsagerne til forskellen. Det kan skyldes en fejl fra bankens side, men det kan også skyldes transaktioner, som du ikke er opmærksom på. Vær opmærksom på disse ting, da det kan spare dig for unødige bekymringer.

  1. Det er vigtigt at bemærke, at ændringer der foretages i banken, ikke vil blive opdateret i bankafstemningen, før banken har synkroniseret med e-conomic. Sørg derfor altid for at holde øje med, hvornår banken sidst er blevet synkroniseret med e-conomic. Normalt sker denne opdatering 2-4 gange i døgnet.
     
  2. Det er også værd at bemærke, at reserverede beløb i banken ikke vil blive vist i e-conomic, da vi kun registrerer realiserede transaktioner. Det er derfor vigtigt at huske, at selvom beløbet stadig er reserveret, kan det ikke ses i e-conomic, før transaktionen er blevet gennemført.
    • Hvad skal jeg gøre hvis der er en difference mellem “Ultimo saldo” og “Ultimo banksaldo” ?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer