Om bogføringen af moms ved salg til kunder i EU og øvrige udland

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du skal håndtere det, når du sælger til udlandet. Når du sælger dine varer til kunder i f.eks. både Sverige (inden for EU) og USA (uden for EU/øvrige lande), skal du sikre dig, at du har valgt de korrekte salgskonti ind i de korrekte felter i dine varegrupper, for at få momsen placeret korrekt i din bogføring - og dermed i momsopgørelsen.

For både feltet EU (rubrik B) og feltet Udland (rubrik C) skal du vælge den salgskonto, der passer til feltet, fra din kontoplan.

I din kontoplan skal du have en salgskonto (eller flere), som er oprettet med den korrekte momskode.

Salgkontoen for varer, der sælges til kunder i EU, er i eksemplet nedenfor kontonr. 1025 med momskoden UEUV.

Det er altså kombinationen af momskoden på kontoen og momszonen på kunden, der sørger for at momsen placeres korrekt.

Tip:
Bogfører du et salg til en privat kunde (ikke en virksomhed) i et andet EU land og skal du derfor have moms på fakturaen, kan du blot ændre momszonen fra "EU (rubrik B)" til "Indland" på kunden, for at få momsen med og vist korrekt i din momsopgørelse. Hvis du er i tvivl om det er sådan, at du skal bogføre salget i din aftale, kontakt venligst din revisor.