Om Flytning fra Stellar

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan du nemt overfører dine data fra Stellar til e-conomic via et konverteringsprogram.

Kartoteker der kan overføres

Du kan ved brug af denne guide se, hvordan at du overfører følgende kartoteker:

• Varer
  • Varegrupper
  • Debitorer
  • Debitorgrupper
  • Kreditorer
  • Kreditorgrupper
  • Betalingsbetingelser

Vær opmærksom på at du selv skal lave en åbningsbalance i e-conomic efter overførsel af ovenstående kartoteker. Vi anbefaler, at man rådfører sig med en revisor i forbindelse med dette.

Forudsætninger for at kunne overføre kartotekerne

• Du skal oprette en e-conomic-aftale via dette link: https://www.e-conomic.dk/regnskabsprogram/demo/Stellar-1
  • Dine debitor- og kreditornumre i Stellar skal være numeriske og på max 9 tegn, samt grupper skal også være numeriske
  • Der må ikke være foranstillede nuller på numre for debitorer, kreditorer samt grupper
OBS:
Du skal vælge en standardopsætning, når du opretter en e-conomic-aftale for at gøre brug af konverteringsværktøjet. Via en standardopsætning får du blandt andet en kontoplan, momskoder, systemkonti mv.

Sådan kopierer du dine kartoteker til en aftale i e-conomic

1. Log på din e-conomic-aftale
  2. Åbn Stellar
  3. Tryk på "Hjælp" i menuen øverst og "Overfør stamdata til e-conomic"
  4. Herefter bliver et nyt vindue automatisk åbnet med "Stellar til e-conomic"
  5. I feltet "Regnskab" vælger du hvilket regnskab, at du vil konvertere dine stamdata fra
  6. Tryk herefter på "Find nøgle"
  7. En ny fane bliver nu åbnet med "Do you want to add the app to your agreement?"
  8. Kontroller at aftalenr. hos e-conomic er korrekt og klik på den orange knap "ADD APP"
  9. Kopier API-nøglen
  10. Gå tilbage til Stellar-vinduet og indsæt nøglen i feltet "e-conomic nøgle"
  11. Tryk på knappen "Hent Regnskab"
  12. Sæt flueben i de data du ønsker, at der skal flyttes til e-conomic. Hvis du ønsker at filtrere på dine debitorer, kreditorer og dit varekartotek, skal du sætte flueben i "Avanceret (Sæt filtre)", sæt flueben ud for de respektive kartoteker og tryk på knappen "Filtrer" ud for.
  13. Tryk på "Kontroller data" hvorefter at konverteringsprogrammet validerer, hvorvidt at data er klar til at blive overført til e-conomic
  14. Tryk på "Overfør til e-conomic" og dermed starter konverteringen fra Stellar til e-conomic
  15. Når data er overført, kommer der en klarmelding. Udskriv listen ved at klikke på "Skriv" og kontroller at dine data er overført til din e-conomic-aftale.

Sådan gør du hvis data ikke kan overføres til e-conomic

Når du trykker på "Kontroller data" (punkt 13 i ovenstående guide), vil du få en liste frem med fejl, hvis data ikke kan overføres, som de er nu.

For at komme videre herfra har du to muligheder:

1. Du kan vælge at overføre dit resterende data, der er blevet kontrolleret og godkendt ved at klikke på "Overfør til e-conomic". Det betyder, at dit fejlende data ikke vil komme med, men du kan altid komme tilbage senere og rette fejlene og overføre igen, eller du kan oprette dine data direkte i e-conomic istedet
  2. Du kan også vælge at rette fejlene med det samme, inden at du overfører. Gå tilbage til Stellar og foretag de rettelser, der fremgår af listen. Klik herefter på "Hjælp" i menuen øverst og "Overfør stamdata til e-conomic" og forsøg igen