e-copedia

Om købsmoms udenfor EU

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om mulighederne for at registrere købsmoms indenfor EU. Når du skal registrere din købsmoms fra lande udenfor EU, så kan e-conomic håndtere dette på 2 måder, enten ved leverandørfaktura eller finansbilag.

Sådan registrerer du købsmoms med en leverandørfaktura af varer/ydelser fra lande udenfor EU

Du kan benytte leverandørstyring ved at oprette en leverandør med momszonen "Udland", og dernæst tilknytte momskoden IY25 for ydelser eller IV25 for varer på posteringslinjen.

Så vil moms blive registreret i henholdsvis ”Moms af ydelser fra udlandet mv.” og ”Moms af varer fra udlandet mv.”

Sådan registrerer du købsmoms med et finansbilag af varer/ydelser fra lande udenfor EU

Såfremt du ikke benytter leverandørstyring, så kræver det, at du opretter en ny momskode, der dækker dette eller bruger en af de eksisterende fra din standardopsætning enten IV25 eller IY25.

OBS:
Er du i tvivl, om du har behov for dette, eller om selve oprettelsen af momskoderne og posteringen, så kontakt venligst din bogholder eller revisor.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer