e-copedia

Om momsindberetning

Viden Om
På denne side kan du læse mere om, hvad du skal gøre fra start til slut for at indberette din moms nemt, hurtigt og rigtigt.

Når du har bogført både din indgående- og udgående moms i e-conomic, kan du danne en momsopgørelse, sikre dig, at alt er lavet korrekt og indberette din moms til SKAT.

Aflæs din momsrapport, før du indberetter

For at sikre, at du ikke rapporterer forkerte tal ind til SKAT, er det altid en god idé at kontrollere din momsopgørelse i e-conomic, før du indberetter.

Her er det særlig vigtigt at forstå rapporten "momsopgørelse" i e-conomic.

Hvis alt ser ud, som det skal, på din momsrapport, kan du foretage en afstemning af din moms.

Denne afstemning sikrer, at alt er registreret korrekt i e-conomic ved at kigge på de posteringer med moms, du har bogført og sammenligne disse med, hvor meget du har købt og solgt for i din virksomhed. På den måde, kan afstemningen vise, hvor stor forskellen mellem det beregnede og det faktiske resultat er, og give dig mulighed for at opdage poster med forkerte momskoder og direkte posteringer, på dine momskonti.

Markér som indberettet

Når du har indberettet til SKAT, skal du sørge for at markere din momsopgørelse som indberettet i e-conomic. På den måde kan e-conomic holde styr på, hvad du har indberettet, for dig.

Gamle momsopgørelser, du har indberettet, vil blive lagt i arkiv for momsopgørelse.

Herefter skal du bogføre betalt eller tilbagebetalt moms i dit regnskab, for at vise, du ikke har et mellemværende med SKAT i dit regnskab.

Der kan ske ændringer

Indimellem kan der ske ændringer i din virksomhed, som ikke når at blive tastet - og dermed heller ikke blive indberettet til SKAT. Hvis det er tilfældet, skal du indberette igen.

Før du gør det, er det vigtigt, at du efterberegner din moms, så din momsopgørelse rettes til med de nyeste posteringer i dit regnskab. Herefter bør du afstemme din moms og dernæst indberette igen.

Tip:
SKAT har lavet en App, der kan benyttes på enten en smartphone eller en tablet på både Andriod og iOS, eller du kan indberette din moms til SKAT via hjemmesiden Indberet.virk.dk, der drives af Erhvervsstyrelsen.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer