e-copedia

Om Online Dispute Resolution (OBR) / Onlinetvistbilæggelse (OTB)

Viden Om
"Online Dispute Resolution", eller på dansk "Onlinetvistbilæggelse", er en lov der blev indført 1. januar 2016 via EU. I guiden her, kan du læse mere om hvad det er og hvordan det påvirker dig.

Loven beskriver hvordan uenigheder mellem kunder og sælgere, der handler via en online butik skal håndteres, hvis begge parter er indenfor EU.

Bemærk!
Tillægsmodulet Webshop udfases, derfor er det ikke længere muligt at købe eller tilmelde dette tillægsmodul. Denne artikel er tilgængelig, som hjælp til kunder der allerede har tillægsmodulet. Læs mere om udfasningen af modulet her

Hvad er ODR/OTB i praksis?

ODR/OTB lovgivningen, er mundet ud i en hjemmeside. Denne er en online platform bygget af Europa Kommissionen, til brug for klagehåndtering mellem købere og sælgere af varer. Hvis du skriver til en udenlandsk sælger, på dit eget sprog, oversættes din besked ganske automatisk af ODR/OTB Systemet. På den måde kan købere og sælgere kommunikere frit, verden rundt.

Hvad betyder det for mig?

Som webshopejer er du, i denne forbindelse, forpligtet til at fremvise forståelig og synlig information der fortæller kunden, hvordan de kan sende deres klage. Det er ikke nok at informere om dette i dine betingelser.

For at informere dine kunder ordentligt, kan du tilføje din egen ODR-tekst som et tekst-element og linke til denne side: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Et forslag, til hvordan tekst kan på din side omhandlende ODR/OTB kan skrives:
Hvis du ikke er tilfreds med varen/tjenesten du har modtaget, må du endelig kontakte os på mail xxx@nnn.xx så vi kan løse problemet. Hvis du stadig ikke er tilfreds efter kontakt med os, kan du gå videre med din klage ved at klikke på det her link til EU's online klageinstans ODR/OTB (Online Dispute Resolution/Onlinetvistbilæggelse).

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer