Opret følgeseddel i Design og layout uden lagerstyring

Vejledning
I denne vejledning vil du blive guidet til, hvordan du kan oprette en følgeseddel uden lagerstyring.

Du kan som udgangspunkt ikke oprette en følgeseddel i e-conomic, medmindre du har tilføjet tillægsmodulet lagerstyring, fra vores market. Men i denne guide får du et cowboy-trick til, hvordan det alligevel kan lade sig gøre.

Du skal gennem tre trin som er følgende: ret navnet på dit tilbud eller din ordre, ret dine prisinformationer i kolonner og til sidst ret i elementerne "Saldo", "Totalsaldo" og "Momsfrit beløb".

Da der kun er mulighed for at oprette én enkelt skabelon for henholdsvis tilbud, ordre og fakturaer i din aftale, forudsætter løsingen i denne artikel, at du ikke benytter enten tilbudsskabelonen eller ordreskabelonen. Det skyldes at det er en af disse skabeloner du skal ændre, til nu at være en følgeseddel.

• Denne funktion kræver at du har et større abonnement end Start-up.

Sådan retter du navnet på dit tilbud/din ordre

1. Tryk på Fanebladet "Salg".
  2. Vælg derefter "Opsætning" i menuen til venstre og tryk så på "Design og layout".
  3. Tryk på ikonet "Skabeloner" ud for den skabelonsamling du benytter.
  4. Tryk på ikonet "Layout" på linjen til højre ud for "Tilbud" eller "Ordrebekræftelse" – alt afhængigt af hvilken af disse til du vil redigere til at være din følgeseddel.
  5. I elementet hvori navnet står trykker du på blyantikonet til højre.
  6. Ret teksten i feltet "Tekst" fra "TILBUD" eller "ORDREBEKRÆFTELSE", til "FØLGESEDDEL" i stedet.
  7. tryk på ”OK”.
OBS:
Hvis du vil have mulighed for at kunne konvertere en ordre til en følgeseddel, skal du ændre "Tilbud" til ordre, og ændre "Ordre" til følgeseddel i design og layout. Vær opmærksom på at navnene i menuen til venstre under "Salg", ikke vil ændre sig til de nye navne.
Tip:
Hvis du ønsker stadigvæk ar kunne sende ordrer, kan du oprette et layout mere og skifte mellem dine ordre/følgeseddel layouts, på selve ordren. Du skal bare trykke på layout navnet til højre under "Vis ordre".

Sådan retter du dine prisinformationer

1. Tryk på fanebladet "Salg".
  2. Tryk på "Opsætning" i menuen til venstre og vælg "Design og layout".
  3. Tryk på "Skabeloner" på linjen ud for din skabelonsamling.
  4. På linjen ud for ”Tilbud” eller ”Ordrebekræftelse" (afhængig af hvilken du har valgt at lave om), skal du trykke på "Layout" til højre.
  5. Tryk på knappen "Kolonner".
  6. Fjern hakket i ”Stykpris netto (Stk. pris)” og i ”Total netto (Pris)”.
  7. Nu skal du ændre i bredden på en anden kolonne – så du bruger hele siden på din følgeseddel. Tryk på blyanten ud for ”Varenavn (Tekst)” og ændre bredden ”B (mm)” med 50 mm mere (da de to kolonner der er fjernet var hhv. 25 mm hver).
  8. Tryk på ”OK”.

Sådan retter du saldo, totalsaldo og momsfrit beløb i elementerne

1. Tryk på fanebladet "Salg".
  2. Vælg "Opsætning" i menuen til venstre og tryk på "Design og layout".
  3. Tryk på "Skabeloner" på linjen ud for din skabelonsamling.
  4. På linjen ud for ”Tilbud” eller ”Ordrebekræftelse" (afhængig af hvilken du har valgt at lave om), skal du trykke på ikonet "Layout" til højre.
  5. Tryk på blyantsikonet "Redigér (E)" ud for element "Subtotal", i feltet "Placering" vælg "Ingen".
  6. Tryk på "OK".
  7. Gør samme som i ovenstående to punkter, ved både "Totalbeløb netto" og "Momsfrit beløb".

Nu er du færdig og har oprettet en skabelon for følgeseddler uden lagerstyring. Nu kan du returnere til din kunde og klikker på ikonet "opret tilbud/ordre ". Her vælger du f.eks "tilbud" (hvis du har rettet ordreskabelonen, vælger du naturligvis at oprette en "ordre" her). Nu kan du så vælge layout på ved at klikke på den blå tekst lige under billedes hvor der står "vis tilbud" eller "vis ordre" og når du har valgt det rette vil din kunde modtage en følgeseddel.