Ret faktura med moms til at være uden moms

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du krediterer din faktura med moms og herefter opretter en ny faktura uden moms.

Når du har krediteret din faktura med den forkerte momssats, skal du herefter tjekke din kundes momszone, varegruppernes konti samt momskoden for disse og rette til.

Du skal kun kreditere din faktura, såfremt du har bogført fakturaen med den forkerte momssats. Har du ikke bogført fakturaen, skal du kun rette kundens momszone til samt varegruppens konti.

Sådan krediterer du din faktura

1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Fakturaer" under "Fakturering" i menuen til venstre.
  3. Tryk på feltet "Ny kreditnota".
  4. Indtast nummeret for den faktura, du ønsker at kreditere og tryk på "Opret kreditnota".
  5. Bogfør kreditnotaen, når du har tjekket, at alt er som det skal være.

Sådan tjekker du din kundes momszone

1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Kunder" under "Kunder" i menuen til venstre.
  3. Tryk på linjeikonet "Redigér".
  4. Tryk på fanen "Øvrigt".
  5. Tjek, at din kundes momszone er korrekt, og ellers ret den til.
  6. Tryk på "Gem".

Sådan tjekker du din varegruppes konti

1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Varegrupper" under "Varer" i menuen til venstre.
  3. Hold musen over den konto tilknyttet varens varegruppen samt kundens momszone.
  4. Du kan nu se, hvad den er tilknyttet - du kan rette til ved at klikke på linjeikonet "Redigér".
  5. Når du har rettet til, trykker du på "Gem" for at gemme dine rettelser.

Du kan her se hvilke konti, der er tilknyttet de forskellige momszoner. Det er momskoden på kontiene, der bestemmer, hvordan momsen bliver dannet på dine fakturaer.