Sådan importeres varer fra C5 version 2014

Vejledning
For at kunne importere dine vare dine vare fra C5 version 2014 skal du først følge vores guide til eksport af lister fra C5.

Før du kan importere dit varekartotek fra C5 version 2014 skal du først oprette de enheder der mangler i e-conomic samt nye varegrupper. Denne guide viser hvordan du opretter nye enheder og varegrupper, og hvordan du herefter kan importere dine varer fra dit gamle C5 regnskab.

Gør filen klar til import

1. Åben exp00020.kom.
  2. Følg vejledningen ”Første behandling af alle exp00xxx.kom filer” på side 4.
  3. Slet overskriftskolonner med ”ikke fed” skrift.

Opret manglende enheder i e-conomic

1. Klik på "Salg" og vælg herefter "Opsætning" og "Enheder".
  2. Klik på knappen ”Ny enhed”.
  3. Det er vigtigt, at navnet på enheden er det samme, som der står i kolonnen ”Navn” i din importfil.
  4. Efter importen af varekartoteket, kan navnet på enheden ændres, hvis det ønskes.

Opret manglende varegrupper i e-conomic

1. Åben filen exp00050.kom.
  2. Følg vejledningen ”Første behandling af alle exp00xxx.kom filer” på side 4.
  3. Slet overskriftskolonner med ”ikke fed” skrift.
  4. I e-conomic trykker du på "Salg" og vælger punktet "Varer".
  5. Klik på "Varegrupper" i menuen til venstre.
  6. Klik på knappen ”Ny varegruppe”.
  7. Ved oprettelse af varegrupperne, skal der tages stilling til hvordan salgskontiene skal opsættes ud fra hver kundemomszone.

Gør varekartoteket (exp00049.kom) klar til import

1. Åben filen exp00049.kom.
  2. Følg vejledningen ”Første behandling af alle exp00xxx.kom filer” på side 4.
  3. Kolonnerne ”Beskrivelse1” og ”Beskrivelse2” skal slås sammen, hvis det ønskes.
  4. Indsæt kolonne efter kolonnen ”Beskrivelse2”.
  5. I ny kolonne skrives formlen ”=x2& ” ” &y2” og udfyld formlen i hele kolonnen. (x = kolonnen ”Beskrivelse1” ; y = kolonnen ”Beskrivelse2”).
  6. Kopier ny kolonne og Indsæt som ”Værdier (V)” i kolonnen ”Beskrivelse1”.
  7. Klik på fanen ”Hjem” → klik på ikonet ”Sæt ind” → under ”Indsæt værdier” → vælg ”Værdier (V)”.
  8. Skriv ”Beskrivelse” som overskrift i kolonnen ”Beskrivelse1” med ”fed” skrift.
  9. Kolonnen ”Varegruppe” skal angives som tal, ud fra hvad de oprettede varegruppers værdier er i e-conomic.
  10. Slet overskriftskolonner med ”ikke fed” skrift.
  11. Gem som CSV (Semikolonsepareret) fil.

Sådan importerer du varekartoreket

1. Tryk på "Salg" og vælg punktet "Varer".
  2. Vælg "Varer" i menuen til venstre.
  3. Klik på ikonet ”Vis importmuligheder”.
  4. Vælg ”Importér varer”.
  5. Hvis der ønskes en salgspris på varerne, så skal disse manuelt indsættes i filen før import.