e-copedia

Undgå Winmail.dat formatet

Vejledning
I denne artikel, kan du lære hvordan du indstiller Microsoft Outlook eller Microsoft Office 365 til at undgå brugen af Winmail.dat-formatet, så du kan sende bilag til e-conomic uden fejl.

Hvis du sender bilag til e-conomic og du benytter et Microsoft produkt, kan du opleve at dine filer havner i "Indsendte med fejl" og dermed ikke kan benyttes i regnskabet. Denne problemstilling skyldes Winmail.dat-filer, som indeholder et Microsoft-format.

Grundlæggende er der tale om et format, der er juridiske retningslinjer for at benytte. Winmail.dat har til formål at sikre, at en række funktioner Microsoft har udviklet virker, på tværs af e-mailsystemer. Det kræver dog at systemet understøtter formatet, under licens fra Microsoft.

 

Hvis du bruger Microsoft Exchange

Hvis du bruger Exchange som mailserver, kan du let og hurtigt indstille din mail-klient til at sende i et format der ikke inkluderer winmail.dat-filer.

Hvis du ønsker at slå winmail.dat-formatet permanent fra i Outlook, skal du følge de trin vi har beskrevet herunder. Hvis du foretrækker at vælge fra gang til gang, skal du følge de trin vi har beskrevet i afsnittet "Vælg fra gang til gang".

Sådan undgår du Winmail.dat, hvis du bruger Microsoft Office 365

 1. Hvis du benytter Office 365, er løsningen at ændre i serverens opsætning via indstillingerne for din Office 365 løsning. Du bør kontakte administratoren af din Microsoft Office 365, for at løse problemet.
 2. Åbn "Admin center".
 3. Tryk på punktet "Administration" i den sorte menu til venstre på skærmen.
 4. Vælg undermenuen "Exchange".
 5. Tryk på punktet "Tilladelser" i den hvide menu til venstre på skærmen.
 6. Tryk på linket "Fjerndomæner" under overskriften "Mailflow" til højre på skærmen.
 7. Tryk på + ikonet øverst til venstre, på listen over fjerndomæner.
 8. Tast følgende information: Navn: e-conomic.dk - Fjerndomæne: .e-conomic.dk
 9. Sæt prik i feltet "Aldrig" i afsnittet "Brug RTF-format:"
 10. Winmail.dat er nu slået fra i Microsoft Office 365.
Tip:
Administratoren af din Microsoft Office 365 kan arbejde i din IT-afdeling eller være en ekstern udbyder, alt efter hvem der har sat jeres løsning op.

Du kan også vælge indstillingen "Følg brugerindstillinger" for at lade klienten dine brugere anvender, afgøre om der sendes i RTF- eller HTML-format. Vær dog opmærksom på at "Følg brugerindstillinger" kun løser problemet, såfremt dine brugeres klienter er indstillet til at afsende i HTML-format.

 

Hvis du bruger en anden mailserver

Tag kontakt til din e-mail udbyder. Din udbyder kan undersøge, om det er muligt at undgå brugen af Winmail.dat-formatet.

Løsningen er oftest at få opgraderet det software, der ligger på den mailserver du anvender, så den understøtter dette Microsoft format - du kan ikke løse tingene lokalt i din mail klient.

Sådan undgår du Winmail.dat permanent

 1. Åbn "Outlook" på din computer.
 2. Tryk på menuen "Filer" øverst til venstre på skærmen.
 3. Tryk på punktet "Indstillinger" i den blå menu til venstre på skærmen.
 4. Tryk på punktet "Mail" øverst til venstre i vinduet "Indstillinger for Outlook".
 5. Rul til bunden af siden, ved at bruge den lodrette rullebjælke til højre.
 6. Sørg for at rullelisten ud for "Når der sendes meddelelser i RTF-format til internetmodtagere:" er indstillet til "Konvertér til HTML-format".
 7. Tryk på "OK" for at gemme dine ændringer.
 8. Winmail.dat er nu slået fra i Outlook. Du kan nu sende dine bilag ind i e-conomic, uden at opleve fejl på grund af winmail.dat.

Sådan undgår du formatet fra gang til gang

 1. Tryk på "Ny mail" i Outlook.
 2. Tryk på menupunktet "Formatér tekst" i den blå bjælke, øverst i Outlook.
 3. Vælg "HTML" i listen.
 4. Winmail.dat er nu slået fra, i mailen du sender.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer