Webshop og betalinger med kreditkort

Vejledning
I denne supportartikel vil du blive guidet til hvordan du kan håndtere kortbetaling sammen med din Webshop.

Bemærk! Tillægsmodulet Webshop udfases, derfor er det ikke længere muligt at købe eller tilmelde dette tillægsmodul. Denne artikel er tilgængelig, som hjælp til kunder der allerede har tillægsmodulet. Læs mere om udfasningen af Website.

Benytter du en webshop sammen med din aftale i e-conomic, og betaler dine kunder fakturaen med kreditkort? Så bogfører og sender du måske fakturaen til dine kunder, som værende betalt, selvom du rent faktisk ikke har fået pengene fra kreditkortselskabet, eller banken endnu? Du kan danne dig et overblik over, hvilke betalinger du endnu ikke har modtaget, på din kundes konto, hvis du:

• Opretter en kunde-mellemregningskonto.
  • Opretter en betalingsbetingelse med betalingstypen “Kreditkort”.
  • Vælger betalingsbetingelsen "Kreditkort" ind på din kunde.

• Denne funktion kræver tillægsmodulet Webshop.

Sådan opretter du en kunde mellemregningskonto

1. Tryk på fanen "Salg" og så "Kunder".
  2. Vælg "Kunder" i menuen til venstre.
  3. Tryk på knappen "Ny kunde" over listeområdet.
  4. Udfyld informationerne på din kunde .
  5. Tryk på "Gem".

Sådan opretter du betalingsbetingelsen kreditkort

1. Tryk på det orange tandhjul ("Indstillinger") og så på "Alle indstillinger" og videre til "Kategorier og enheder".
  2. Vælg "Betalingsbetingelser" i menuen til venstre.
  3. Tryk på knappen "Nye betalingsbetingelser" over listeområdet.
  4. Giv din betalingsbetingelse et navn og en beskrivelse.
  5. Vælg typen "Kreditkort".
  6. I indtastningsfeltet "Kundenr." vælger du den kundekonto du ønsker, som mellemregningskonto.
  7. Tryk på "OK".

Sådan bogfører du fakturaen på kunden, der betaler med kreditkort

1. Før du kan fakturere kunden skal du huske at vælge betalingsbetingelsen "Kreditkort" ind på kunden, der betaler med kreditkort.
  2. Når du derefter opretter fakturaen og bogfører kunden, vil både fakturaen og betalingen blive bogført på kundens konto – samtidigt vil en ny faktura blive oprettet og bogført på din kundekonto, der fungerer, som mellemregningskonto.
  3. Her vil fakturaen stå som forfalden, indtil du modtager og bogfører betalingen fra kreditkortselskabet/banken.
  4. Når du modtager betalingen fra kreditkortselskabet eller banken, behøver du ikke at skulle ind på hver enkelt kunde og bogføre betalingen, da du allerede har ordnet den del.
  5. Du kan blot bogføre hele beløbet på din kunde-mellemregningskonto i ét hug via en kundeindbetaling.