e-copedia

Bogfør med konto og modkonto

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du bogfører med både konto og modkonto i samme linje i tillægsmodulet “Superkladde”.

Det vil sige, at når du indtaster noget i debet, så vil det altid blive debiteret i den samme kolonne på hver linje, og modkontoen vil altid være en anden kolonne/modkonto. 

  • Denne funktion kræver, at du har tillægsmodulet Superkladde.

Sådan bogfører du med konto og modkonto

  1. Tryk på "Superkladde".
  2. Tryk på "Opsætning".
  3. Vælg "Avancerede indstillinger".
  4. Sæt hak i "Tillad flere konti pr. linje i denne kassekladde".
  5. Vælg konto under "Knyt beløb til".
  6. "Tryk på "OK" for at gemme.
OBS:
Du kan kun ændre på opsætningen i kassekladden, hvis der ingen posteringer er i kladden, så ligger der allerede nogle, så vil du skulle bogføre dem eller slette dem først.
Tip:
Er du i tvivl om, hvordan der bliver bogført, så husk du altid kan placere markøren på den enkelte linje og se plus (debit) og minus (kredit) symbolerne ud for kontiene.

Når du vælger ”knyt beløb til”, vil kassekladden altid debitere/kreditere på kontoen, du knytter beløbet til - lige meget hvor lidt, eller hvor meget, du har udfyldt. Det betyder, at du kan regne med, at posteringslinjen altid opfører sig på samme måde.

Har du f.eks. indtastet 500 kr. i debet i kassekladden ”Ind- og udbetalinger”, og har du i ”knyt beløb til” valgt ”Beholdningskonto”, så vil kassekladden altid debitere på beholdningskontoen.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer