Vis genveje

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du får vist de genveje, du kan benytte i tillægsmodulet “Superkladde”, så du slipper for at bruge så mange klik med musen.
  • Denne funktion kræver, at du har tillægsmodulet Superkladde.

Sådan viser du genveje

1. Tryk på "Superkladde".
  2. Tryk på ikonet "Vis genveje" eller benyt genvejen CTRL+SHIFT+K for at finde genvejene.

Oversigt over genveje

Menu øverst til venstre i skærmbilledet

GenvejstastFunktion

CTRL+SHIFT+M

Åbner rullemenu for kassekladder.

Knapper i skærmbilledet øverst til venstre

GenvejstastFunktion
CTRL+SHIFT+N eller INSERT

Åbner drop down menu for "ny".

CTRL+SHIFT+ D

Slet valgte eller nuværende række(er)/linje(er).

ESC

Fortryd celle redigering.

CTRL+SHIFT+S

Gem celle redigering.

CTRL+SHIFT+O

Åben "Søg" drop down menu.

Knapper i skærmbilledet øverst til højre

GenvejstastFunktion

CTRL+SHIFT+1, 2 etc.

Hop mellem de forskellige knapper. Vælg 1 for første, 2 for anden etc.

Listeoversigt

GenvejstastFunktion

CTRL + ENTER

Skift til Skemavisning.

PILETASTER ↓ ↑ ← →

Flytter markøren til højre/venstre/op/ned.

CTRL + ↓ ↑

Flytter markøren mellem Listeoversigt, Information om linjen og filteret.

SHIFT + ↓

Opretter ny række under igangværende række.

HOME/END

Flyt fokus til første/sidste celle i igangværende række.

CTRL + HOME/END

Flytter markøren til den første/sidste række i den valgte kolonne.

ENTER/TAB

Flyt markøren til næste celle i igangværende række.

SHIFT+TAB

Flyt markøren til foregående celle i igangværende række.

F2

Rediger celle.

SPACE BAR

vælg/fravælg nuværende flueben.

CTRL + SHIFT + A

Vælg/fravælg alle flueben.

CTRL + SHIFT + F

Flytter fokus til den valgte kolonnes filter-celle.

CTRL + SHIFT + N eller INSERT

Indsæt en ny række.

CTRL + SHIFT + D

Slet den valgte række.

CTRL + SHIFT + Z

Kopier data fra ovenstående celle.

Skemaoversigt

GenvejstastFunktion

CTRL + ENTER

Skift til Listevisning.

PILETASTER ↓ ↑ ← →

Flytter markøren til højre/venstre/op/ned.

CTRL + ↓ ↑

Flytter markøren mellem Listeoversigt, Information om linjen og filteret.

CTRL + ← →

Flytter markøren til første celle i næste/foregående kasse.

HOME/END

Flytter markøren til første/sidste celle i nuværende kasse.

CTRL + HOME/END

Flytter markøren til den første celle i den første/ sidste kasse i skemaet.

ENTER/TAB

Flytter markøren til næste celle i nuværende kasse.

SHIFT + TAB

Flytter markøren til foregående celle i nuværende kasse.

F2

Rediger celle.

Filter-funktionen

Linjen lige over kolonneoverskrifterne er et filter. Indtast et tal eller ord i filter-feltet for kun at se posteringer, der indeholder dette tal/ord. Det er muligt at kombinere flere filtre for at reducere antallet af viste linjer. Fjern filtrene ved at klikke på 'Fjern filtre'-ikonet til højre.

Dato

Filtrér efter dato: '01' viser posteringer fra den første dag i indeværende måned og år.

Dage

'01-03' viser posteringer fra 1. marts i indeværende år.

Intervaller

'01…31' viser posteringer fra datoer mellem den 1. og den 31. i indeværende måned.

Flere intervaller‘01-01-2010..31-01-2010;24-12-2009’ viser posteringer fra 1.-31. januar 2010 samt d. 24. december 2009.

Beløb og tal

’10’ viser alle numre, der indeholder ’10’ (dvs. 10, 100, 110, 20010 og 201000).

Specifikke tal

Brug citationstegn (' og "). Med andre ord vil ’1000’ og ”1000” vise rækker, der indeholder tallet 1000.

Intervaller

10..20’ viser alle tal mellem 10 og 20.

Flere intervaller

’10..20; 30..40’ viser alle tal mellem 10 og 20 samt mellem 30 og 40.

Tekst

Filtrér efter tekst/ord. Bemærk, at filtrene ikke tager hensyn til, om bogstaver skrives med stort eller småt.

'Betaling'

Viser alle tekstfelter, der indeholder tekst med 'betaling' (f.eks. Betaling for chauffør, momsbetaling, udsat betaling osv.

Specifikke ord

Brug citationstegn (' og "). Med andre ord vil ’Betaling' og ”betaling” vise rækker, der indeholder ordet 'Betaling'.

Flere ord

Benyt semikolon (' ; ') for at finde tekstfelter, der indeholder flere ord, f.eks. 'Betaling; fakturanr.

Benyt

' * ' som en variabel for at finde tekstfelter, der indeholder teksten før/efter asterisken (stjernen). F.eks. viser 'Betaling*' både 'Betaling', 'Betalinger' og 'Betaling af faktura'.