e-copedia

Om ordrenumre ved lagerstyring

Viden Om
Vær opmærksom på at modulet Lager lukkes ned d. 31/12-2023 og erstattes af  Lager af Rackbeat. Denne artikel henvender sig til det gamle lagermodul som kan benyttes frem til lukkedatoen.

 

Normalvis beholder en ordre samme ordrenummer i e-conomic - lige fra du opretter dit "Tilbud", til "Ordre" og videre til "Faktura". Det er derfor nemt for din kunde at få et overblik over, hvad du i sidste ende fakturerer dem for.

Sådan er det også med lagerstyring - det fungerer bare lidt anderledes. Når du overfører dine ordrer til fakturering inde fra dine ordrer-oversigt, er det vigtigt, at du sætter flueben i "Vis overskrift for hver ordre" når du har trykket "Overfør til fakturering". 
Det sikrer at dine ordrenumre kommer korrekt med på din faktura. Ønsker du at fakturere flere ordre til samme kunde, som én faktura, skal du huske at sætte flueben i "Én faktura pr. kunde".

Hvis du ikke sætter flueben i "Vis overskrift for hver ordre", vil du opleve at din faktura vil få et nyt ordrenummer fremvist på fakturaen. Vi har valgt at gøre det på denne måde, da vi ellers ikke ville kunne vise ordrenumrene for en masse-fakturering af ordre. På denne måde vil Ordrenr. stå som første fakturalinje - og danne et nemt overblik over, hvilke fakturalinjer der har reference til hvilke ordrer, når der er flueben i "Vis overskrift for hver ordre".

Vi anbefaler derfor at fjerne Ordrenr. referencen fra dit fakturalayout, hvis du overfører/konverterer mere end én ordre ad gangen.

Ordrenummerserie

Er du i tvivl om, hvor ordrenummeret optræder fra? Så kan du finde opsætningen på det via det orange tandhjul, "Alle indstillinger", "Kategorier og enheder" og "Nummerserier". 

Du vil her få vist blandt andet "Ordrenummer". Det er gælende for både tilbud og ordrer. Du kan ændre det her, hvis du ønsker at fortsætte med et højere ordrenummer. Det vil træde i kræft næste gang du opretter et tilbud eller ordre.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer