Opret en finanspostering med periodisering

Vejledning
Ønsker du, at en finanspostering skal periodiseres, kan du her se, hvordan du først skal oprette posteringen som et finansbilag, for efterfølgende at periodisere posteringen.
  • Periodsering og Anlæg kan aktiveres i Market, ved at trykke på "Tillægsmoduler" under "e-conomic" i menuen til venstre.

Sådan opretter du et finansbilag med periodisering

1. Tryk på "Regnskab".
  2. Tryk på "Kassekladder" og vælg den kassekladde du vil arbejde i.
  3. Tryk på "Ny postering" og vælg typen "Finansbilag".
  4. Udfyld felterne under punktet "Generelt". I eksemplet på billederne, skal der betales en regning for forsikringer på 6.000 kr. Beløbet bogføres på kontoen for forsikringer 3650 og da betalingen er trukket på banken, sættes banken som modkonto.
  5. Tryk på fanen "Øvrigt".
  6. I feltet "Periodisering" angives nu kontoen for periodiseringen. Bruger du vores standardkontoplan, er der allerede oprettet en konto i kontoplanen til periodiseringsposterne - nemlig 5660 "Forudbetalte poster". Udfyld ligeledes start- og slutdato.
  7. Tryk nu på "Gem" og knappen "Bogfør posteringer".

Sådan bogføres periodiseringen

1. Tryk på det orange tandhjul og vælg "Alle indstillinger".
  2. Tryk på "Regnskab" i menuen til venstre og vælg "Regnskabsår".
  3. Tryk på ikonet "Perioder" til højre ud for det regnskabsår, hvor du vil periodisere.
  4. Tryk på ikonet "Periodisér" ud for måneden, hvor du vil periodisere frem til.
  5. I pop op vinduet kan du nu skrive en posteringstekst og angive at du vil benytte samme bilagsnummer.
  6. Tryk på "Vis" for at se periodiseringen før du bogfører den. Er posteringerne som forventet, trykker du på "Bogfør".

I kolonnen "Periodiseret", kan du efterfølgende se teksten "Ja" samt bogføringsdatoen for din periodisering.

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Periodisering og Anlæg