e-copedia

Kassekladde

Artikler med tagget “Kassekladde” i
Alle artikler med tagget “Kassekladde”
Når du har fået en indbetaling i banken fra en af dine kunder i udlandet, enten EU eller udenfor EU, skal den indtastet i dit regnskab i den korrekte valuta.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du med én indbetaling registrerer flere fakturaer som betalte.
Har du brug for at indlæse mange posteringer i e-conomic, fx ved skift fra andet regnskabsprogram, kan dette gøres ved at importere en CSV-fil til din kassekladde.
En kassekladde kan indstilles som "stående", hvilket betyder, at posteringerne forbliver i kassekladden efter de er bogført.
Når du skal betale en leverandør/kreditor, skal det oprettes som posteringstypen "Leverandørbetaling" i en kassekladde.
I kassekladden kan du opsætte en nummerserie for dine bilagsnumre. Du kan også løbende ændre din nummerserie.
I denne vejledning vil vi gennemgå forskellen mellem at kopiere, vende eller tilbageføre en postering i vores regnskabssystem.
Hvis du har bogført en leverandørbetaling i valuta med en fejl. Et typisk scenarie er at du har brugt en for lav valutakurs, udlignet og har nu valutakursdifferencer. Derfor vil det ikke være muligt at tilbageføre den automatisk. I dette tilfælde skal du manuelt rette og tilbageføre leverandørbetalinger ved at følge disse trin, da de normale knapper for tilbageføring ikke vil være tilgængelige.
Har du lavet et køb, du ønsker at fordele på flere konti? Så hjælper guiden dig her igennem, hvordan du opretter købet som en flerbenet postering.
Denne guide vejleder til, hvordan du kan indstille kassekladden til, at posteringerne skal godkendes inden bogføring. Derudover vises funktionen “Godkend alle”, samt hvordan du fjerner godkendelsen.
Hvis du har bogført en kundeindbetaling i en anden valuta end den, fakturaen er sendt ud i, vil det ikke være muligt at udligne den. Vi vil derfor vise dig her, hvordan du retter og tilbageføre kundeindbetalinger i forkert valuta.
Følgende guide er en gennemgang af, hvordan du kan udligne flere åbne leverandørfakturaer med en indbetaling, samtidig med at du bogfører betalingen.
Du kan oprette 5 forskellige typer af posteringer i kassekladden.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du registrerer, at din kunde har betalt én del af det samlede fakturabeløb.
Kvikkladden har den fordel, at man kan taste finansbilag lidt hurtigere. Kvikkladden skal aktiveres af e-conomic supporten før den er til rådighed i din aftale.
Denne artikel forklare hvordan du tilbageføre en postering i e-conomic.
Har du bogført en postering med en fejl, eller ønsker du at lave en postering magen til en allerede bogført postering, kan du kopiere, vende eller tilbagefører den bogførte postering.
For at forbedre kassekladdens funktionaliteter og fleksibilitet, har vi arbejdet tæt sammen med jer for at give vores kunder et bedre overblik og optimere arbejdsgangene. Lær om alle de nye muligheder her.
Det er muligt at overføre dine bankposteringer til en kassekladde via bankafstemningen. Gennem denne funktion sparer du tid, da du ikke længere skal oprette dine posteringer enkeltvis, i kassekladden.
For at overholde lovkrav om opbevaring af bilag, er det nødvendigt at digitalisere dine bilag og opbevare dem sikkert i e-conomic. I denne artikel kan du lære, hvordan du håndterer dine bilag fra Inboxen. Du kan oprette posteringer ud fra dine bilag, f.eks. en bon fra et tidligere køb, og overføre dem direkte til din kassekladde, hvor du kan bogføre bilaget.
Du kan altid nemt og hurtigt vedhæfte bilag til dine posteringer, hvad end du befinder dig blandt bilagne i din Inbox eller kigger på kladdeposteringerne i din kassekladde.
Når din leverandør indbetaler i en fremmed valuta, kan du bogføre betalingen i denne valuta uden at det påvirker dit regnskab.
Når du bogfører i e-conomic, kan du komme ud for at enkelte posteringer i din kassekladde ikke skal bruges alligevel. Denne artikel tager dig igennem, hvordan du sletter posteringer.
Denne guide vejleder dig til, hvordan du opretter en ny kassekladde, som du kan bogføre fra under fanen "Regnskab".
I denne guide vil vi gennemgå, hvordan du tilbagefører en hel kassekladde, hvis der er lavet en fejl i de bogførte posteringer.
Når du bogfører din kassekladde, bogføres de igangværende transaktionerne på dine konti, og transaktionerne kan ikke længere ændres.
Du kan redigere i din kassekladde og sætte kladden op med et bestemt bilagsnummer eller med andre indstillinger, som du ønsker.
Når du har bogført din kassekladde, kan du ikke længere se den i oversigten under dine kassekladder. Den kan søges frem via din log og arkivet.
Hvis du har bogført en leverandørbetaling i en anden valuta end den den tilhørende leverandørfaktura, kan du ikke udligne dem med hinanden. I denne vejledning lærer du, hvordan du kan rette og tilbageføre leverandørbetalinger, der er foretaget i den forkerte valuta.
Ønsker du, at en finanspostering skal periodiseres, kan du her se, hvordan du først skal oprette posteringen som et finansbilag, for efterfølgende at periodisere posteringen.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du ændrer rækkefølgen i dine kassekladder, eller redigere deres navn/opsætning.
Med denne type postering kan du bogføre kundefakturaer fra din kassekladde frem for under Salg.
For at spare tid kan du oprette flerbenet posteringer i en fordelingsskabelon i stedet for manuelt at indtaste hver enkelt linje.
Når du modtager en betaling fra din kunde skal dette bogføres som en kundeindbetaling i e-conomic.
Når har oprettet dine egne feltrækkefølger, kan du også vælge, hvilken af disse feltrækkefølger du ønsker for dine forskellige kassekladder.
Denne artikel forklare hvordan du vender en postering i e-conomic.
Når du skal have dine regninger ind i regnskabet, skal de oprettes som posteringer af typen "Finansbilag" i din kassekladde.
Når du køber varer eller ydelser i andre EU-lande, skal du håndtere forskellige momsforhold i forhold til dem, der gælder i Danmark. Her vil vise dig, hvad du har brug for til at håndtere momsforhold, når det kommer til at ramme Rubrik A ved hjælp af finansbilag.
Denne guide vejleder dig i, hvordan du bogfører en kundeindbetaling, hvor det fulde beløb ikke rammer banken, da der er et gebyr fratrukket.
Har du en stor leverandør eller kunde, med hundredevis af åbentstående fakturaer som skal udlignes med en enkelt indbetaling, kan du opleve et problem ift. hvor mange fakturaer, der kan udlignes på én gang.
Denne artikel vejleder dig i, hvordan du kan trække og slippe dine bilag fra din Inbox til posteringerne i din kassekladde.
Når du har modtaget en faktura fra din leverandør, skal det oprettes som en postering af typen "Leverandørfaktura".
Denne guide vejleder dig i, hvordan du udligner en bogført faktura ud fra kundens navn eller nummer, når du har modtaget betaling fra din kunde.
Kasserapporten viser de nuværende kladdeposteringers bevægelser på din virksomheds beholdningskonti. Du kan nemt afstemme saldo før og efter - inden du bogfører kassekladden.
Ønsker du en selvvalgt rækkefølge for felterne i din kassekladde, ved oprettelse af en postering, kan du her se, hvordan dette gøres. Herfra kan du ligeledes nemt justere feltstørrelsen.
I denne artikel vil du lære mere om kassekladder og beholdningskonti.
Denne artikel forklare hvordan du kopiere en postering i e-conomic.
Ved brug af betalingstypen ”Kun postering” slipper man for, senere, at skulle oprette leverandørbetalingen og foretage en udligning.
Hvis du har bogført en kundeindbetaling i valuta med en fejl. Et typisk scenarie er at du har brugt en for lav valutakurs, udlignet og har nu valutakursdifferencer. Derfor vil det ikke være muligt at tilbageføre den automatisk. I dette tilfælde skal du manuelt rette og tilbageføre kundeindbetalinger ved at følge disse trin, da de normale knapper for tilbageføring ikke vil være tilgængelige.
Når du har overført bilag til Inbox, kan du arbejde videre med dem direkte fra kassekladden bl.a. ved at benytte funktionen "Ny postering fra Inbox", som du kan læse mere om i denne artikel.
Alle artikler med kategori “”

Tips og typiske spørgsmål

Med tagget “Kassekladde”

    • Hvordan vedhæftes bilag til posteringer i kassekladden?
    • Hvordan opretter jeg posteringer ud fra bilag?
    • Hvordan bogfører jeg betalt eller tilbagebetalt moms?
    • Hvordan håndterer jeg køb i udlandet?
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer