e-copedia hjælpecenter
Slå godkendelse før bogføring til eller fra
Lær, hvordan du aktiverer og deaktiverer godkendelse inden bogføring i dine kassekladder, samt hvordan godkendelsesprocessen fungerer.
Betingelser og funktion af Godkendelse inden Bogføring i kassekladden
Indstillingen for godkendelse inden bogføring betyder, at posteringerne i den pågældende kassekladde skal godkendes, før de kan bogføres. Kun administratorer (f.eks. revisorer og eksterne bogholdere) har tilladelse til at godkende posteringer.
Når godkendelse er slået til, vil nyoprettede posteringer i kassekladden vise en statusindikator. En normal bruger vil se status som "Ikke godkendt", mens en administrator, der har tilladelse til at godkende posteringer, vil se muligheden "Godkend".
Administratorprofilen skal opsættes med tilladelse til at godkende posteringer, før denne indstilling aktiveres. Hvis der er sat flueben i boksen "Godkendelse inden bogføring" for kassekladden, forventer systemet, at posteringerne bliver godkendt, før kladden kan bogføres. Det er udelukkende administratoren/revisoren, som kan godkende posteringerne, men indstillingen kan fjernes af alle brugere, der har adgang til "Alle indstillinger".
Sådan aktiveres Godkendelse inden Bogføring i Kassekladden
For at indstille kassekladden til at kræve godkendelse inden bogføring, skal dette først aktiveres. Følg nedenstående trin for at aktivere godkendelse i kassekladden:
Tryk på det "Orange Tandhjul" og derefter på "Alle indstillinger".
Vælg "Regnskab" i menuen til venstre og tryk på "Kassekladder".
Tryk på ikonet "Redigér" til højre for den kassekladde, indstillingen skal gælde for.
Sæt hak i feltet "Godkendelse inden bogføring".
Tryk på "Gem".
Sådan deaktiveres Godkendelse inden Bogføring i Kassekladden
For at fjerne kravet om godkendelse af posteringer inden bogføring skal du fjerne markeringen fra indstillingen.
Tryk på det "Orange Tandhjul" og derefter på "Alle indstillinger".
Vælg "Regnskab" i menuen til venstre og tryk på "Kassekladder".
Tryk på ikonet "Redigér" til højre for den kassekladde, indstillingen skal fjernes fra.
Fjern hakket i feltet "Godkendelse inden bogføring".
Tryk på "Gem".