bæredygtighed og esg i e-conomic

Bæredygtighed har mange farver

Lær mere om vores arbejde med bæredygtighed og ESG og hvordan dette integreres i vores hverdag. Dyk ned i vores bæredygtighedsrapport for at få et detaljeret indblik i vores brede indsats.

Læs vores rapport for 2023  Læs tidligere rapporter

 

Bæredygtighed i e-conomic
 

Vores ESG- og bæredygtighedsfokus

Fra CO2-udledning til medarbejdertrivsel

Hos e-conomic er vi engagerede i bæredygtighed og ESG (Environmental, Social, and Governance). Vi arbejder bl.a. på at reducere CO2-udledningen fra vores datacentre, håndtere elektronisk affald, fremme frivilligt arbejde, og sikre medarbejdernes velvære og diversitet. Disse elementer er fundamentale for os. Uden tilfredse medarbejdere kan vi ikke opnå vores mål inden for klimaet. Ligeledes, uden nødvendige færdigheder, mangfoldighed og inklusion, kan vi ikke skabe et miljø, hvor medarbejderne ikke blot trives, men også bidrager til samfundet.

 

Derfor har vi særligt fokus på disse fire punkter:
 

Etik og ansvar
 

Læs mere

Samfund og IT-sektor
 

Læs mere

Trivsel, diversitet og inklusion

Læs mere

Klima og miljø
 

Læs mere

 

 

 

ESG-rapport

Dyk ned i vores seneste rapport

I vores ESG-rapport får du indblik i de vigtigste tiltag, initiativer og resultater fra det foregående år. Hvert enkelt af vores medarbejdere spiller en nøglerolle i at bringe bæredygtighedsstrategien til live, og vi er utroligt stolte af deres engagement og bidrag.

 

Du kan bl.a. læse om specifikke indsatser inden for ESG, vores overordnede bæredygtighedsstrategi, ambitioner, fokusområder, centrale nøgletal, mål og de aktiviteter, vi har igangsat.
 

Læs rapporten for 2023 

Læs rapporten for 2023
 
Tre mennesker sidder rundt om et bord og arbejder

Science based targets i e-conomic

Vores engagement i bæredygtighed


Vi er stolte af at være en del af Visma Groups Science Based Targets - et tiltag, der klart understreger vores engagement i bæredygtighedsarbejdet. Disse videnskabeligt baserede mål tjener som et kvalitetsstempel for vores ambitioner og vores forpligtelse over for naturen og samfundet.

 

Med en kollega i Visma Groups Sustainability Board styrkes vores arbejde endnu mere, og vi får direkte indflydelse på hele Vismas bæredygtighedsstrategi.

 
Nicoline Weih, Sustainability Manager

Nicoline Weih

Sustainability Manager

"Vi arbejder løbende på at implementere initiativer, som involverer alle, der arbejder hos 
os. Vores medarbejdere er kernen i vores bæredygtighedsstrategi. Vi ønsker at styrke 
vores interne bæredygtighedskultur og bygge videre på vores stærke holdånd med initiativer 
indenfor bæredygtighed, som forener e-conomic på tværs af teams."

Læs også: Bæredygtighed: Vi mangler lovgivning i vores branche

 
 

udvalgte initiativer

Sådan arbejder vi med bæredygtighed

Få et indblik i, hvordan vi arbejder med bæredygtighed i dagligdagen. 
Herunder kan du læse mere om fire af vores initiativer.

 

Fire mennesker sidder og arbejder rundt om et bord

Frivilligt arbejde

Siden 2020 har frivillige fra e-conomic været værter for workshops med studerende fra HackYourFuture. Det blev starten på vores corporate volunteering program: #VolunteerwithVisma, hvor medarbejdere får en fridag om året til at arbejde for en NGO såsom ReDI School, Coding Class og HackYourFuture.

Læs om volunteering program

En person står foran en messekommode og viser et produkt

Projekt E-Waste

"Projekt E-Waste" giver medarbejderne mulighed for at aflevere deres private elektroniske affald, når de er færdige med at bruge det, så det kan genanvendes. Gennem projektet sikrer vi, at vores virksomhedsudstyr genbruges optimalt eller doneres til andre formål.
 

Læs om Projekt E-Waste

Visma House

Sundhed og mental velvære

Vi har både eget fitnessrum, sund kantine og massageordning, udover adgang til at booke et sundhedstjek eller kostvejledning. Desuden har vi fleksible rammer, så medarbejderne selv kan vurdere, om de vil arbejde hjemmefra eller på kontoret.

To mennesker står og sætter post-its på et vindue

Sustainability Squad

Vores sustainability squad sikrer, at bæredygtighed er forankret i e-conomic. De sørger blandt andet for, at vi får input fra hele organisationen, og at vi har god opbakning til vores initiativer. Derfor har vi i gruppen repræsentanter fra alle afdelinger.

 

I e-conomic arbejder vi med bæredygtighed, fordi det styrker vores forretning og kultur

 
Sådan arbejder vi med etik og ansvar

etik og ansvar

Sådan arbejder vi 
med etik og ansvar

Vi træffer beslutninger baseret på et etisk grundlag i overensstemmelse med gældende lovgivning. Vi arbejder løbende på at få større indsigt i måden, vi påvirker samfund, klima og medarbejdere. Det er også en af grundene til, at vi har en whistleblower-kanal, hvor medarbejdere og kunder anonymt og fortroligt kan indberette brud på både lokal og/eller EU/EEA-lovgivning.

Læs mere om vores whistleblower-kanal

 

Samfund og IT-sektor

Sammen om 
fremtidens udfordringer

I 2030 mangler IT-sektoren 22.000 IT-professionnelle. Det er en udfordring for både sektoren, individer og for samfundet. Derfor fokuserer vi på at indgå i partnerskaber med fokus på FNs verdensmål, hvor vi kan bruge vores ekspertise til at hjælpe med at løse denne udfordring.

To mennesker står og taler sammen ved et bord
 
Flere mennesker sidder rundt om et bord i et mødelokale og snakker

Trivsel, diversitet og inklusion

En IT-branche for alle

Vi arbejder med initiativer, der har øje for medarbejdernes motivation, udvikling og velvære. Vi ønsker generelt at bringe mere diversitet og inklusion til IT branchen. Heri indgår et fokus på at inspirere flere kvinder til at vælge en digital karrierevej, såvel som andre marginaliserede grupper, samt børn og unge.

 

klima og miljø

Fokus på vores klimaaftryk

Klimaudfordringerne er tydelige for de fleste. Som softwareudbyder har vi også et ansvar for at arbejde på at reducere vores klimaaftryk. Det gør vi blandt andet ved at fokusere på at optimere vores processer og dermed reducere vores klimaaftryk fra både datacentre, elektronik affald (e-affald) og vores generelle drift.

En mand sidder med en tablet i en frodig gård og kigger ud i luften
 

ESG-rapporter

Find tidligere ESG-rapporter

Følg vores rejse og fokus på bæredygtighed. Her kan du udforske vores tidligere ESG-rapporter, som giver dig mulighed for at dykke dybere ned i vores strategier og initiativer inden for bæredygtighed. 
 

ESG-rapport 2022 ESG-rapport 2021

 
Nicoline Weih, Sustainability Manager

Kontakt os

Nicoline Weih
Sustainability Manager
+45 28 29 69 33
nicoline.weih@visma.com
 

Mød Nicoline på LinkedIn