e-conomic vs Dinero

 

Hvilket regnskabsprogram skal du vælge? e-conomic eller Dinero? Det kan være svært at vurdere, hvilket regnskabsprogram, der er det bedste for dig og din virksomhed. Og du vil sikkert gerne træffe den rigtige beslutning fra start, så du ikke behøver at skifte regnskabsprogram igen. 

Måske har du, i din søgen efter et nyt regnskabsprogram, fundet frem til diverse tjeklister, hvor der er sat flueben eller kryds ud for forskellige funktioner - alt afhængig af om regnskabsprogrammet tilbyder den pågældende funktion eller ej. 

Selvom en sådan tjekliste utvivlsomt giver et godt overblik, så er det en simplificeret sammenligning, og det kan give god mening at undersøge mere i dybden, hvad de forskellige funktioner betyder for dig, og hvorvidt de egentlig dækker dine behov. Vi har derfor valgt, at denne side - sammen med en tjekliste - skal danne et mere dybdegående sammenligningsgrundlag mellem e-conomic og Dinero. Vi håber, at det kan gøre dig klogere på, hvilket regnskabsprogram du bør vælge.

 

Hvilke virksomheder henvender de sig til?

 

Først og fremmest er det relevant at afklare, hvilken type virksomhed de to forskellige regnskabsprogrammer henvender sig til. Og her er det god idé både at overveje, hvilket program der kan møde din virksomheds behov i dag, men også hvilket program, der er gearet til din vækstrejse.

 

e-conomic

e-conomic er for både de små, mellemstore og større virksomheder. Med e-conomic får du nemlig et nemt og fleksibelt regnskabsprogram, der kan tilpasses dine behov - både i dag og i fremtiden. 

Dinero

Dinero henvender sig primært til de små og mellemstore virksomheder. I Dinero bliver du i højere grad guidet i din bogføring, hvilket kan være en fordel for mindre virksomheder, der ikke samarbejder med en revisor/bogholder. 

 
Væsentlige forskelle

 

Integration mellem din bank og dit regnskab med e-conomic regnskabssystem

 

 

Integration mellem din bank og dit regnskab med e-conomic regnskabssystem

e-conomic

e-conomic er et mere fleksibelt regnskabsprogram end Dinero. Og med det mener vi både, at du er mere fri til selv at opbygge og styre dit regnskab. Men også, at e-conomic har adgang til flere integrationer - eller med andre ord: et større udvalg af systemer, der kan kobles sammen med dit regnskabsprogram. Det betyder, at du nemmere kan skræddersy dit regnskabsprogram til dine ønsker og behov. I det hele taget har du flere valgmuligheder, og det er nemmere at komme i dybden med e-conomic. Til sidst tilbyder e-conomic både gratis support over telefon og chat. 

 

Dinero

Dinero regnskabsprogram fremstår mere låst end e-conomic, men tilgengæld bliver du som bruger hjulpet og guidet meget i din bogføring. Brugeroplevelsen i Dinero er mere simpel, hvilket gør det nemt at få et hurtigt overblik, men tilgengæld har du ikke lige så mange muligheder for selv at vælge, hvordan dit regnskab skal styres. Du kan - ligesom med e-conomic - godt koble Dinero sammen med andre systemer, men udvalget af integrationspartnere er mindre. Hos Dinero kan du udelukkende få support via chat. 

 

 

Sammenligningsoversigt

 
  e-conomicDinero 
 Stiftet20012012 
 Aktive virksomheder+200.000+90.000 
 Basale regnskabsfunktioner*   
 Telefonsupport   
 Chatsupport   
 Dedikeret support til revisor/bogholdere   
 Automatisk bankafstemning   
 Mulighed for lagerstyring   
 Antal integrationer+240+170 
 Mobil-app   
 Gratis versionDemo  
 Pris fra249,-197,- 
 Gratis adgang for revisor   
 Fakturabetaling i systemet   
 Automatisk bilagshåndtering   
 Elektronisk fakturering   
 Match bilag automatisk    
 
*Finansbogholderi, momsregnskab, fakturering samt ordrer, tilbud og rykkere
 
 

Prøv e-conomic gratis

 
 
 
 

Hvordan ønsker du at arbejde med regnskab?

 

Når du sammenligner e-conomic og Dinero er det en god idé at se på, hvilket program, der bedst understøtter, hvordan du ønsker at arbejde med dit regnskab i fremtiden. Både e-conomic og Dinero er online regnskabsprogrammer, som du har adgang til, hvor end du er - så længe, der er en internetforbindelse. Udover det er der nogle væsentlige forskelle.

 

e-conomic

I e-conomic har du bedre mulighed for selv - eller i samarbejde med din revisor - at vælge, hvordan dit regnskab skal opbygges og styres. Herudover kan du i højere grad minimere den tid, du bruger på både bilagshåndtering og bankafstemning. Det er nemlig muligt at håndtere flere bilag på samme tid, og du kan lave hele din bankafstemning med et enkelt klik. 

Dinero

I Dinero får du meget hjælp, og programmet tager mange beslutninger for dig. Der er f.eks. en bogføringsassistent i programmet, der kan hjælpe dig med at bogføre på den korrekte konto i regnskabet. Til gengæld er programmet bygget til kun at hjælpe dig med den ene handling, du står overfor. Når du f.eks. har fået et bilag ind i programmet, så kan du anvende bogføringsassistenten - men du kan kun tage et bilag ad gangen. Når du arbejder med din bankafstemning er det - på samme måde - kun muligt at tage én postering ad gangen. 

 

 

Hvilke øvrige systemer vil du integrere med dit regnskabsprogram?

 

Når du integrerer andre systemer til dit regnskabsprogram deles data automatisk på tværs af systemerne, og det kan spare dig for endnu flere manuelle arbejdsgange. Både e-conomic og Dinero har et åbent API, hvilket betyder, at det er muligt at integrere øvrige systemer med programmerne.

 

Integration mellem din bank og dit regnskab med e-conomic regnskabssystem

Integration mellem din bank og dit regnskab med e-conomic regnskabssystem

e-conomic

På nuværende tidspunkt har e-conomic mere end 350 officielle integrationspartnere. Du kan se det fulde overblik over vores integrationer her.

 

Dinero

Dinero har mere end 180 integrationer. Selvom du med Dinero har adgang til færre integrationer, så betyder det ikke, at du ikke kan integrere til de samme systemer som e-conomic. Processen bliver dog en del mere kompliceret, da du selv skal kontakte udbyderen af det system du ønsker en integration til for og høre hvad der er muligt. 

 

 

Hvilken slags brugeroplevelse passer bedst til dig?

 

Det kan også give god mening at overveje, hvilken slags brugeroplevelse, du foretrækker, når du skal arbejde med regnskab fremover. Selvfølgelig skal brugeroplevelsen være god og intuitiv, men hvad vægter du højest - et hurtigt overblik eller muligheden for at nå mere i dybden?

 

e-conomic

Når du arbejder i e-conomic vil du opleve, at programmets interface er bygget op af handlingsbaserede faner. Skal du f.eks. lave en faktura, så vil det foregå i fanen “salg”, da det er relateret til salg. Vil du bogføre, så anvendes fanen “regnskab”. Alle funktioner, der er forbundet med et givent område - f.eks. salg eller regnskab er samlet under den enkelte fane.

Dinero

Arbejder du i Dinero, så finder du på forsiden stort set alt du har i brug for i dagligdagen. Herudover er der nogle ekstra funktioner som billedarkiv, regnskab (forskellige rapporter og opsætning), indstillinger og konto. Det ganske komprimerede design gør det muligt hurtigt at få et overblik, men det er ikke muligt at nå i dybden på samme måde som i e-conomic.

 
 

 

Hvad er dine ønsker til opstartshjælp og support?

 

Når du skal have et nyt regnskabsprogram, er det super vigtigt, at du kommer godt fra start. Mindst lige så vigtigt er det, at du har adgang til kompetent support uanset, hvor længe du har arbejdet i programmet.

 

Integration mellem din bank og dit regnskab med e-conomic regnskabssystem

e-conomic

I e-conomic er der et “onboarding flow”, der består af en række mails, som er udarbejdet med formålet at få dig godt fra start. Desuden tilbyder e-conomic vejledning og support både via chat og telefon.

 

Dinero

Ligesom e-conomic har Dinero udarbejdet et “onboarding flow” til nye brugere. Dinero tilbyder også vejledning og support over chat, men ikke over telefon. 

 

 

 

 

 • Engageret kundeservice på telefonen 

 • Hjælpeartikler til enhver situation 

 • Gratis online kurser hver dag - også for brugere på en prøveperiode

 
 • Hurtige besvarelser på chatten 

 • Utallige hjælpevideoer

 

Prøv e-conomic gratis

 

 

 

Sådan adskiller programmernes arbejdsgange sig fra hinanden

 

Nu har vi været vidt omkring, hvordan de forskellige programmer adskiller sig i forhold til bl.a. arbejdsmåde, integrationer, support og brugeroplevelse. I næste del dykker vi yderligere ned i, hvordan arbejdsgangene i de to programmer er forskellige fra hinanden.

 

Sådan laver du fakturaer

 

e-conomic

I e-conomic er der standardskabeloner, der betyder, at du nemt og hurtigt kan komme i gang med at fakturere. Ønsker du at lave dit eget unikke design, så er det også en mulighed. 

 

 

Dinero

Ligesom i e-conomic, arbejder du i Dinero ud fra standardskabeloner, der optimerer din faktureringsproces. Og det er også muligt at skabe dit eget design på fakturaen. Der er blot lidt forskel på, hvordan selve skabelonen er bygget op i de to programmer. 

 

 

 

Sådan holder du styr på dine kunder

 

Dine kunder er din virksomheds eksistensgrundlag, og derfor er det vigtigt, at du holder styr på dem i dit regnskabsprogram. I både e-conomic og Dinero kan du selvfølgelig importere og oprette dine kunder, trække lister mv, men du bør være opmærksom på, hvilke behov du har for at holde styr på dine kunder i programmet.

 

Få assisteret bogføring med e-conomic regnskabsprogram

e-conomic

Bruger du e-conomic, vil du kunne inddele dine kunder i alle de grupperinger, du ønsker. Herudover kan du også lave momsstyrring på et noget dybere niveau.

 

Dinero

I Dinero er det kun muligt at inddele dine kunder i private og erhverv.

 

Få assisteret bogføring med e-conomic regnskabsprogram

 

 

 

Sådan holder du styr på dine varer/ydelser

 

Ligesom det er vigtigt at holde styr på dine kunder, er det også vigtigt at holde styr på dine varer/ydelser, når du driver en virksomhed.

 

e-conomic

I e-conomic kan du oprette dine varer/ydelser og sætte dem i system. Og de varer/ydelser, du har oprettet, kan indsættes på din faktura, så du på en nem måde kan holde styr på, hvad du sælger og hvor meget. Når du indsætter en vare på en faktura, behøver du ikke vælge, om den enkelte vare skal være med eller uden moms. Du kan blot tilføje varen til en varegruppe med alle andre varer, der enten er med eller uden moms, og så ordnes det automatisk.

Læs mere om, hvordan du styrer momsen ud fra varegrupperne i e-conomic her.

 

Dinero

I Dinero kan du også oprette og sætte dine varer/ydelser i system samt indsætte dem på din faktura efterfølgende. I Dinero skal du dog vælge for hver enkelt vare på fakturaen, om de skal være med eller uden moms.

 
 

Sådan håndterer du dine bilag

 

Bilag er en yderst essentiel del af, hvordan din virksomhed styrer sine udgifter. Derfor er en god idé at være opmærksom på, hvordan bilagene håndteres i din fremtidige regnskabsprogram. Især i forbindelse med den nye bogføringslov, der stiller krav til, at dit regnskabsprogram understøtter digital bilagshåndtering.

 

Få assisteret bogføring med e-conomic regnskabsprogram

e-conomic

e-conomic understøtter brugen af digitale bilag, så du kan sikre, at du lever op til bogføringslovens krav om digitale bilag. Du kan både uploade dine bilag til programmet via din computer, men også anvende en mobil enhed, så du kan tage billeder af bilagene på farten. Herudover kan du få e-conomic til at hjælpe dig med at aflæse bilag, så du slipper for manuelt at udfylde alle informationer. Du vil også kunne tilføje bilaget til de udgifter, du sidder og opretter. I e-conomic kan du bearbejde flere dokumenter samtidig, så du slipper for at gå dem igennem en ad gangen.

Herudover er der en funktion, der gør, at du kan matche bilag med din bogføring, så du ikke behøver at parre dem en for en. Du kan også sende en såkaldt “bilagsanmodning” - direkte fra programmet - til en af dine medarbejdere og bede dem om at finde et manglede bilag. Der vil også være mulighed for, at du kan opsætte en godkendelsesprocedure, så du kan få mere kontrol og sikre, at der ikke kommer bilag igennem, der ikke var meningen. I e-conomic kan du også modtage EAN-fakturaer, og endda få et EAN-nummer uden beregning.

 

Dinero

Dinero understøtter, ligesom e-conomic, brugen af digitale bilag. Og du kan på samme måde uploade dine bilag til programmet - både via computer og mobil. Du kan også få Dinero til at aflæse dine bilag, men du kan ikke bearbejde flere dokumenter samtidig, og du bliver derfor nødt til at gå dem igennem en ad gangen.

 

 

 

Få assisteret bogføring med e-conomic regnskabsprogram

 
 
 

Sådan styrer du dine anlægsaktiver

 

Det er essentielt at styre din virksomheds værdier, når du skal skabe et retvisende billede af virksomheden - og det er her anlægsaktiver kommer ind i billedet. I både Dinero og e-conomic kan du styre dine anlægsaktiver, men forskellen er, hvordan det bliver vist i programmet.

 

e-conomic

Når du arbejder i e-conomic, så kan du selv styre, hvor anlægsaktiverne skal bogføres henne i kontoplanen, og hvordan du vil inddele i grupper, levetid, scrapværdi, mv. Det betyder, at du har en øget fleksibilitet, og i sidste ende kan trække rapporter, så det kan afstemmes med værdier i regnskabet.

 

Dinero

Anvender du Dinero, så er det bestemt på forhånd, hvordan anlægskartoteket skal bogføres og levetiden er foruddefineret til 3, 4 eller 5 år.

 
Flere end 3.500 revisorer og bogholdere benytter e-conomic regnskabsprogram

Blandt revisorer og bogholdere er e-conomic et meget velkendt regnskabsprogram.
Du får derfor hurtig og kompetent rådgivning om dit regnskab, når du samarbejder med din revisor. 

Din revisor eller bogholder har altid gratis adgang til dit regnskab.

 • Nanna Ajslev
  Medejer, WHY - Food and Cocktails
  Det har stor betydning, at vi har let adgang til alle kasserapporter, varekøb og generelle nøgletal som omsætning, udgifter mm. Det betyder bl.a., at vi hele tiden kan følge indtjeningen på de enkelte varegrupper og optimere på eksempelvis indkøb.
 • Martin Dahl Carstensen
  CFO, Miinto
  Med C5, der ikke var integreret med vores eget administrationssystem var arbejdsgangene besværlige, og vi brugte et hav af dyre konsulenttimer, når systemet skulle rettes til. Med e-conomic regnskabsprogram har vi et skalerbart system, der kører problemfrit i skyen, hvor vi slipper for dyre konsulenttimer.
 • Rene Lohpehre
  Direktør, Malerfirmaet NPC
  Vores lønsystem er Dataløn. Og det har vi valgt, fordi det er helt integreret - både med vores time-lønsystem, som er Intempus, og så vores regnskabssystem, som er e-conomic. ...det er utrolig lidt, vi beskæftiger os med administration. Det er noget, vi kan sætte ind i kalenderen til en formiddag hver 14. dag. Så det er bare at komme i gang.
 
 
 

Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis og uden forpligtelser

 

Kræver ikke kreditkort

Ingen binding

Udløber automatisk

 

Prøv e-conomic nu

 
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer