Styr momsen ud fra varegrupperne i e-conomic

Vejledning
Denne guide vejleder i, hvordan du opsætter, hvordan momsen fra salget af din vare/ydelse skal håndteres ud fra varens varegruppe.

I en standardopsætning fra e-conomic findes der fire varegrupper: Varer m/moms, Varer u/moms, Ydelser m/moms og Ydelser u/moms.
​Disse grupper afgør, hvordan momsen håndteres i dit regnskab. Når du sælger varer eller ydelser til din kunde, er der grundlæggende 3 ting, du skal holde øje med i forhold til at sørge for, at din moms bliver faktureret og bogført korrekt: din kundes momszone, din vare/ydelses varegruppe og hvilke konti, dine varegrupper er indstillet til at bogføre på.

Sådan ser du momskoden på varegruppens tilknyttede konti

1. Tryk på fanen ”Salg”.
  2. Tryk på "Varer" i venstre side.
  3. Tryk på "Varegrupper".
  4. Her kan du få overblikket over hvilke konti, der er tilknyttet dine varegrupper.
  5. Hold musen henover den konto, du ønsker at se momskode og momssats for.

Det er momskoden på den tilknyttede konto til momszonen på varegruppen, der bestemmer hvilken moms, der beregnes, når du sælger en vare eller ydelse i e-copnomic.

Sådan redigerer du en konto på din varegruppe

1. Tryk på fanen ”Salg”.
  2. Tryk på "Varer" i venstre side.
  3. Tryk på "Varegrupper".
  4. Tryk på¨"Rediger" til højre for den varegruppe, du ønsker at ændre konto på.
  5. Udfyld rubrikkerne med de ønskede konti - skal gøres enkeltvis for hver varegruppe.
  6. Tryk på "OK" for at gemme dine ændringer.