Opret vareleverandørfaktura

Vejledning
Har du netop modtaget en faktura fra en af dine vareleverandører? Så tager vi dig her igennem, hvordan du registrerer den som en vareleverandørfaktura.

Med en vareleverandørfaktura sikrer du dig, at du får registreret dit skyldige beløb på vareleverandøren og den korrekte kostpris på dine varer.

Når du opretter en vareleverandørfaktura, har du to muligheder.  Du kan vælge at oprette vareleverandøren fra bunden, eller du kan vælge at overføre oplysningerne fra en bestilling/modtagelse. Dette kræver blot, at du har en igangværende bestilling eller modtagelse. Begge scenarier vil blive gennemgået i denne guide.

• Denne funktion kræver tillægsmodulet Lager.

Sådan opretter du en vareleverandørfaktura fra bunden

1. Tryk på fanen "Lager".
  2. Tryk på "Køb" i menuen til venstre og vælg undermenuen "Vareleverandørfakturaer".
  3. Tryk på knappen "Ny faktura".
  4. Vælg den vareleverandør du ønsker at registrere fakturaen for. Hvis ikke vareleverandøren er oprettet, kan du oprette den på "Ny leverandør".
  5. Tilføj varerne fra fakturaen via "Ny linje". Udfyld felterne med varenummer, antallet til registrering og enhedsprisen for varerne. Tryk på "Gem og ny" for at oprette flere varelinjer eller "Gem" for at afslutte.
  6. Når alle varelinjer er oprettet, trykker på du "Bogfør vareleverandørfaktura". Dit lager er nu opdateret, med de varer du har indkøbt.

Sådan opretter du en vareleverandørfaktura, hvor du overfører og tilknytter varer fra en bestilling/modtagelse

1. Tryk på fanen "Lager".
  2. Tryk på "Køb" i menuen til venstre og vælg undermenuen "Vareleverandørfakturaer".
  3. Tryk på knappen "Ny faktura".
  4. Vælg den vareleverandør du ønsker at registrere fakturaen for.
  5. Tryk på knappen "Overfør og tilknyt fra bestilling/modtagelse".
  6. Sæt flueben i boksen til højre for varen, hvis du skal have det totale antal varer bestilt/modtaget for vareleverandøren overført til din faktura. Alternativt kan du skrive antallet af varen du ønsker at registrere i feltet.
  7. Tryk på "Overfør til vareleverandørfaktura".
  8. Du kan nu se, at varerne er tilknyttet vareleverandørfakturaen. Når alle linjer er oprettet trykker du på "Bogfør vareleverandørfaktura". Dit lager er nu opdateret, med de varer du har indkøbt.
OBS:
Hvis du sætter flueben i boksen ud for kolonnen "antal", skal du være opmærksom på, at det er det højeste antal, fra enten kolonnen "Bestilt" eller "Modtaget", der bliver overført.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Lager