Dine 10 første skridt i e-conomic

• Se og rediger din virksomheds stamoplysninger

De oplysninger, du angiver under “Stamoplysinger”, kommer med på tilbud, ordrer og fakturaer m.m., som du sender fra e-conomic.

Sådan ser og retter du dine stamoplysninger
    1. Klik på det orange tandhjul ("Indstillinger") og vælg "Alle indstillinger"
    2. Klik på “Virksomhed” i menuen til venstre og vælg "Stamoplysninger"
    3. Klik på rediger ud for de oplysninger, du vil rette
    4. Klik på “Gem”.

• Tilføj din virksomheds logo

Du kan nemt tilføje et logo til e-conomic, så det automatisk fremgår af dine fakturaer, ordrer, rykkere, osv.

Sådan tilføjer du dit logo
    1. Tryk på det orange tandhjul (“Indstillinger”) og vælg “Alle indstillinger”
    2. Tryk på den blå knap "Tilføj logo" under "Stamoplysninger"
    3. Find det logo du vil overføre på din computer
    4. Dit logo er nu tilføjet.
  • Opret en ny kunde

For at oprette dine kunder skal du først lave mindst én kundegruppe. Med kundegrupper kan du samle din virksomheds forskellige typer af kunder, såsom indenlandske og udenlandske kunder.

Sådan opretter du en kundegruppe
    1. Klik på fanen "Salg" øverst
    2. Klik på "Kunder" i menuen til venstre og vælg "Kundegrupper"
    3. Klik på knappen"Ny kundegruppe"
    4. Udfyld felterne og klik på "Gem".

Sådan opretter du en kunde
    1. Klik på fanen "Salg" øverst
    2. Klik på "Kunder" i menuen til venstre og vælg "Kunder" igen.
    3. Klik på knappen "Ny kunde"
    4. Udfyld felterne og klik på “Gem”.

• Opret en ny vare

For at oprette dine varer skal du først lave mindst én varegruppe. Det er praktisk at gruppere din virksomheds varer, fx. inkl. og ekskl. moms.

Sådan opretter du en varegruppe
    1. Klik på fanen "Salg" øverst
    2. Klik på "Varer" i menuen til venstre og vælg "Varegrupper"
    3. Klik på knappen"Ny varegruppegruppe"
    4. Udfyld felterne og klik på "Gem".

Sådan opretter du en vare
    1. Klik på fanen "Salg" øverst
    2. Klik på "Varer" i menuen til venstre og vælg "Varer" igen
    3. Klik på knappen "Ny vare"
    4. Udfyld felterne og klik på "Gem".

• Opret en ny leverandør

Du skal lave mindst én leverandørgruppe, før du kan oprette dine leverandører.

Sådan opretter du en leverandørgruppe
    1. Klik på det orange tandjhul ("Indstillinger") og vælg "Alle indstillinger"
    2. Klik på "Grupper" og vælg "Leverandørgrupper"
    3.Klik på "Ny leverandørgruppe"
    4. Udfyld felterne og klik på "OK".
    Når du har lavet en leverandørgruppe kan du begynde at oprette leverandører

Sådan opretter du en leverandør
    1. Klik på fanen "Regnskab" øverst
    2. Klik på "Søgning og lister" i menuen til venstre og vælg "Leverandører"
    3. Klik på knappen "Ny leverandør"
    4. Udfyld felterne og klik på "Gem".

• Lav en faktura

Med e-conomic er det let at lave fakturaer til dine kunder. I denne video kan du se, hvordan du opretter din første faktura og gør den klar til bogføring i e-conomic.

Sådan laver du en faktura
    1. Klik på fanen "Salg" øverst
    2. Klik på "Fakturering" i menuen til venstre og vælg "Fakturaer"
    3. Klik på "Opret faktura".
    4. Klik på "Tilføj kunde" og vælg den kunde du vil sende din faktura til
    5. Klik på "Ny fakturalinje" for at tilføje en vare til fakturaen
    6. Tilføj en ny fakturalinje for hver vare, der skal med på fakturaen
    7. Klik på "Bogfør og send" og vælg, hvordan fakturaen skal sendes
    8. Afslut ved at klikke på "Bogfør".

• Opret en kreditnota

Det nemt og hurtigt at lave lave kreditnota ud fra en allerede bogført faktura.

Sådan laver du en kreditnota
    1. Klik på fanen “Salg” øverst
    2. Klik på “Fakturering” i menuen til venstre og vælg “Fakturaer”
    3. Klik på knappen “Ny kreditnota” øverst
    4. Søg efter nummeret på den faktura, du vil lave en kreditnota ud fra
    5. Klik på “Opret kreditnota”
    6. Klik på “Bogfør og send faktura” for at afslutte.

Hvis du hellere vil oprette en kreditnota fra bunden, skal du oprette en faktura og indtaste et negativt antal under "Antal" eller et negativ beløb under "Beløb". Det konverterer fakturaen til en kreditnota.
  • Angiv en ny nummerserie

Det er vigtigt, at tage stilling til hvilke nummerserier og bilagsserier, du vil benytte. Dette er vigtigt, så du undgår forvirring og sammenfald i nummerserierne og bilagsserierne.

Sådan angiver du en ny nummerserie
    1. Klik på det orange tandhjul ("Indstillinger") og vælg "Alle indstillinger"
    2. Klik på "Kategorier og enheder" i menuen til venstre og vælg "Nummerserier"
    3. Klik på ikonet "Rediger" til højre
    4. Indtast et nummer (det næste dokument af den valgte type, fx faktura, vil få dette nummer)
    5. Klik på "OK".

• Tilføj en administrator (revisor/bogholder)

Når du har e-conomic kan du nemt give din revisor eller bogholder direkte adgang til dit regnskab. Det gør det nemmere for jer, at arbejde sammen.

Sådan giver du din revisor eller bogholder adgang
    1. Klik på det orange tandhjul ("Indstillinger") og vælg "Alle indstillinger"
    2. Klik på "Administratorer" i menuen til venstre
    3. Søg efter din revisor eller bogholder i feltet til venstre
    4. Klik på ikonet “Vælg” ud for den revisor eller bogholders navn.

Når du har tilføjet din revisor eller bogholder han eller hun modtage en bekræftelses-e-mail med dit firmanavn og aftalenummer. Vær opmærksom på, at du maks. kan tilføje to revisorer eller bogholdere dit regnskab.

• Bogfør åbningsbalance fra et andet regnskabssystem

Når du skifter til e-conomic fra et andet regnskabssystem, kan du bruge det tidligere systems sidste saldobalancer (ultimoposteringer) som primoposteringer i e-conomic.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan du bogfører en åbningsbalance i e-conomic, hvis du kommer fra et andet regnskabssystem.