Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Fintech - hvad betyder fintech?

Fintech er en sammentrækning af det engelske ord “Financial Technology” (på dansk: finansiel teknologi). Begrebet bruges til at beskrive teknologi, hvis primære formål er at forbedre og automatisere finansielle tjenester og processer.

I e-conomic regnskabsprogram kan du drage fordel af en række fintech-produkter, der gør dit arbejde med regnskab nemmere, sparer dig for værdifuld tid og optimerer din forretning. Læs fx om, hvordan du betaler fakturaer direkte i e-conomic med funktionen Smart Pay. Læs mere om Smart Pay.

Eksempler på fintech

Fintech omfatter en bred vifte af teknologier -  alt fra webbaserede værktøjer og mobile apps til kunstig intelligens og blockchain. Vi har listet en række eksempler på fintech, som du måske kender fra din hverdag. 

Betalings-apps 
Apps udviklet til smartphones, der gør det nemmere og hurtigere at foretage og opkræve betalinger. Et eksempel på en betalingsapp, som de fleste kender, er Mobilepay. 

Digitale banker 
Online eller mobilbaserede banker, der tilbyder en række tjenester, som du tidligere kun har haft adgang til via din fysiske bank. 

Automatiseret investering 
Tjenester, der gør det muligt for dig at automatisere dine investeringer ved hjælp af algoritmer, som træffer beslutninger om, hvor du skal investere din penge. 

Apps til økonomistyring 
Apps, der hjælper dig med at styre din økonomi. Eksempelvis budgettering, spareplaner, investeringsrådgivning, osv.. 

 

Udviklingen i fintech-industrien

Fintech kan spores tilbage til starten af 2000’erne, hvor det begyndte at blive mere almindeligt at anvende internettet i den finansielle sektor. Siden da har den teknologiske udvikling ført til at skabelsen af nye fintech virksomheder, der tilbyder en række forskellige digitale, finansielle tjenester. 

I de senere år har fintech-industrien, takket være øget adgang til teknologi og data, samt større efterspørgsel efter digitale finansielle tjenester, oplevet en massiv vækst. Og denne udvikling forventes at fortsætte i takt med den teknologiske udvikling og ændringer i kundernes adfærd. 

 


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis