e-copedia

Vi har bygget et nyt og forbedret e-copedia til dig. Vi håber du vil nyde din support rejse.
Du er altid velkommen til at sende os feedback via “Feedback” knappen i højre side.
Læs mere om det nye e-copedia

Bogfør og send en rykker

Vejledning
Denne guide vejleder dig i, hvordan du kan rykke din kunde for manglende betaling.
  • Denne funktion kræver, at du har Small Business eller Professional abonnement.

Sådan finder du de kunder, der skal rykkes

  1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Vælg "Rykkere" under "Fakturering" i menuen til venstre.
  3. Udfyld felterne og tryk på "OK". Du vil nu få en oversigt over alle de kunder, der kan rykkes for den "Type" rykker, som du har valgt.

Sådan bogfører og sender du en rykker

  1. Vælg de kunder, du vil bogføre rykkere på, ved at markere til venstre for de enkelte kunder eller på "Markér alle" over listeområdet.
  2. Du kan se rykkeren inden afsendelse ved at trykke på luppen til højre.
  3. Tryk på "Bogfør/registrér valgte".
  4. Udfyld felterne.
  5. Bogfør og send rykkeren ved at trykke på "Ja".
OBS:
Vær opmærksom på at ændre nummerserie for dine rykkere, så de ikke ligger i samme nummerrække som dine fakturaer.
Tip:
Hvis du vælger at rykke kunden, skal betalingsbetingelsen som udgangspunkt sættes til "Til omgående betaling". Mangler du denne betalingsbetingelse - så brug søgebaren i toppen.

Oplysninger om felterne

Respit
Er det antal dage, du giver kunden til at betale uden at ville rykke, men respitdagene er også afgørende for, hvornår en rykker 1 dukker op som rykker 2. Et godt råd er at arbejde med samme antal respitdage både i rykker 1, 2 og 3. Hvis der f.eks. angives 10 dage, medtages alle debitorer med fakturaer, der har forfald tidligere end for 10 dage siden.
Dagene i feltet "huskes", så hvis du allerede har skrevet "3" ved typen "Rykker 1", vil dette antal fremkomme, når du vælger en "Rykker 1" igen.

Renteberegning
Om der skal beregnes renter pr. påbegyndt måned eller præcis måned.
Hvis din rentesats er rente pr. år, skal du dividere renten med 12 før du indtaster den i feltet.
Påbegyndt måned beregner renter fra forfaldsdato (primo måneden) til og med ultimo måneden fra rykkerdatoen.
Præcis måned beregner renter fra forfaldsdato til rykkerdato.
Bemærk, at hvis der tidligere er tilskrevet renter, vil systemet først tilskrive nye renter fra slutningen af den tidligere rentetilskrivningsperiode, uanset om du ændrer renteberegningstypen fra f.eks "påbegyndt måned" til "præcis" og omvendt.

Bagatel, rente
Er rentebeløb, der er så små, at du ikke vil opkræve/bogføre dem. Hvis der tilskrives rente, bogføres renten som en indtægt – hvis kunden ikke betaler renten, skal du tilbageføre renteindtægten.
Funktionen kan derfor også bruges til kun at tilskrive renter til kunder, hvor der er en seriøs grund til at opkræve rente, fx hvor rentebeløbet er over kr. 200. (Systemet vil på rykkeroversigten skrive (bagatel): ud for "rente i alt" og rentebeløb under kr. 200 vil ikke blive bogført, selv om de vises i kladde layoutet).
Bagatelrenten i feltet "huskes", så hvis du allerede har skrevet en bagatelrente ved typen "Rykker 1", vil denne bagatelrente fremkomme, når du vælger en "Rykker 1", etc. igen.

Bagatel, saldo
Er åbne saldi, som du synes er for små (bagatelagtige) at rykke for. Hvis du f.eks. ikke vil rykke kunder, der skylder under 200 kr., skriver du '200' i dette felt. Hvis du vil rykke alle uanset beløb, kan du bruge feltet til at fjerne rykkere for beløb, der ellers skulle bogføres og udlignes som øredifferencer. I så fald kan du sætte bagatelsaldoen til fx kr. 10.
Bagatelsaldoen i feltet "huskes", så hvis du allerede har skrevet en bagatelsaldo ved typen "Rykker 1", vil denne bagatelsaldo fremkomme, når du vælger en "Rykker 1", etc. igen.

Overskrift
Indtast en titel. Dette kan eksempelvis være "Rykker 1".
Teksten i feltet "huskes", så hvis du allerede har skrevet en tekst ved typen "Rykker 1", vil denne tekst fremkomme, når du vælger typen "Rykker 1".

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Salg

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Illustration, mand med computer
E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.