Inkasso og tabsafskrivning

Viden Om
Denne guide forklarer, hvordan du effektivt håndterer inkasso og tabsafskrivning i e-conomic, alt sammen designet for at gøre det nemmere for dig at administrere dine kundeforhold.

Lad os dykke ned i vores Inkassovarsel funktion.
Få et opkald fra e-conomic og oplev, hvordan du kan sende inkassovarsel til dine kunder.

Forretningen skal tjene penge for at kunne køre rundt. Men hvad gør du, når en kunde ikke kan eller vil betale dig? Her kan du læse om, hvordan du bogfører, hvis du sender en kunde til inkasso eller afskriver, hvad kunden skylder dig som et tab. Husk altid at rådføre dig med en godkendt revisor eller et inkassobureau, før du bogfører tab eller sender en kunde til inkasso.

Inkasso

I salgsfanen under "Rykkere" kan du vælge en type, der hedder "Inkasso", hvilket giver dig et overblik over alle kunder, der stadig har en udestående saldo efter at have modtaget en rykker 3.
Her kan du se, hvilke posteringer de har ubetalte, hvilket resulterer i den samlede udestående saldo.

Det er vigtigt at understrege, at funktionen "Inkasso" under "Rykkere" kun giver dig et overblik og ikke giver dig mulighed for at sende til inkassobureauer osv. Dette er stadig en procedure, du selv skal igangsætte.

• Hvordan sender jeg fakturaer til inkasso inde i e-conomic?

Tabsafskrivning

Hvis kunden viser sig at være insolvent og ikke kan betale, skal du afskrive beløbet som tab.

Ligesom vist foroven bruger vi igen fordelingsskabelonen, og igen bruger du posteringstypen kundeindbetaling og modposterer i driften på kontoen for tab på kunder. Vær opmærksom på, at du skal debitere kontoen for udgående moms.

Hvis du benytter et standard-kontoplan fra e-conomic vil du, som udgangspunkt, benytte konto 3720 "Tab på debitorer - konstateret" til at afskrive beløbet, din kunde egentligt skyldte dig, men ikke kan eller vil betale. Samtidigt skal du sørge for at afskrive den moms, der blev beregnet på den faktura du oprindeligt sendte til din konto. I e-conomics standard-kontoplan hedder denne 6902 "Udgående (salg) moms".

Tip:
Du behøver ikke nødvendigvis at sende alle fordringer til inkasso, før du kan afskrive dem. Her gælder nogle regler og beløbsgrænser, særligt for småbeløb, som du bør ajourføre med din revisor eller en advokat.