e-copedia

Om efterposteringer i afsluttet regnskabsår

Viden Om
Når dit regnskabsår er afsluttet, kan du ikke længere bogføre i regnskabsåret og derfor kan du heller ikke rette eventuelle fejl.

Det er dog muligt at lave efterposteringer, for at modberegne fejl i regnskabet.

Hvis nødvendigt kan du fortryde afslutningen af dit regnskabsår og genåbne det, så du kan bogføre i året igen.
Her anbefaler vi dog altid først, at du forhører dig hos din revisor.

Hvor er fejlen?

Der er en fejl i et afsluttet regnskabsår

Hvis regnskabsåret er afsluttet, kan du ikke længere bogføre i det. Derfor er det nødvendigt at genåbne regnskabsåret, hvis du ønsker at bogføre nye poster.  Her skal du være opmærksom på hvad der ændres og hvordan. At genåbne et gammelt regnskab og lave ændringer i det, kan have effekter i dit regnskab, der gør det nødvendigt at du laver en ny indberetning til SKAT, fordi dit års- skatte- eller moms-resultat, er påvirket af rettelsen. e-conomic anbefaler, at du altid rådfører dig med en godkendt revisor eller bogholder, før du laver ændringer i regnskabsår, du har indberettet til SKAT. 

Der er en fejl i et åbent regnskabsår

Hvis du har opdaget en fejl, i et åbent regnskabsår, kan du stadig nå at lave rettelser i regnskabet. Dog skal du være opmærksom på om regnskabåret, altså års- skatte- eller moms-resultatet, er indberettet til SKAT. Hvis dit regnskab er indberettet, bør du rådføre dig med en godkendt revisor eller bogholder, før du laver ændringer. Hvis ikke dit regnskab er indberettet, kan du fortsat lave ændringer. 

Hvad gør jeg nu?

Når du finder en fejl i regnskabet, skal den selvfølgelig rettes - på bedst mulige måde. Måden du skal rette fejlen på, afhænger meget af, hvordan fejlen blev bogført i regnskabet. 

Tilbagefør fejl i en faktura

Hvis du har lavet en fejl på en faktura, du har lavet i e-conomic til en kunde, kan du altid lave en kreditnota, for at tilbageføre den oprindelige faktura. Hvis du skal bogføre en ny faktura, hvor fejlen er rettet, kan du oprette en ny faktura, eller kopiere den oprindelige faktura, via arkivet i e-conomic.

Tilbagefør fejl i en postering

Hvis du har lavet en fejl på en postering i dit regnskab, kan du tilbageføre den fejlramte post. Hvis du har brug for at bogføre posten igen, kan du oprette en ny postering i en kassekladde, eller kopiere den oprindelige postering, for herefter at lave dine ændringer.

Tip:
Hvis du vil vide mere om årsafslutning i e-conomic anbefaler vi det gratis online kursus "Årsafslutning i e-conomic" eller vores Academy kursus "Få styr på din årsafslutning".
Tilmeld dig vores gratis online kurser her.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer