Opret og benyt en realiseringskonto

Vejledning
Denne guide vejleder til, hvordan du opretter og benytter en realiseringskonto, når du periodiserer dine poster.
  • Denne funktion kræver, at du har tillægsmodulet Periodisering.

Sådan opretter du en realiseringskonto

1. Tryk på "Regnskab" og vælg "Søgning og lister" i menuen til venstre.
  2. Tryk på "Kontoplan".
  3. Tryk på "Ny konto".
  4. Udfyld felterne og tryk på "Gem".

Sådan benytter du en realiseringskonto

1. Tryk på "Regnskab" og vælg "Søgning og lister" i menuen til venstre.
  2. Tryk på "Kontoplan".
  3. Find den konto du gerne vil benytte realiseringskontoen på og tryk på "Redigér".
  4. Angiv den realiseringskonto du har oprettet i feltet "Realiseringskonto".
  5. Tryk på "Gem".

Når du indsætter denne "ekstra" konto, vil systemet sørge for at "ompostere" det periodiserede beløb fra din periodiseringskonto (aktiveringskonto) til din realiseringskonto.

På denne måde får du ikke bogført periodiseringen af udgiften og selve udgiften på samme konto, men holdt separat.

I eksemplet ovenfor, så vil du f.eks. periodisere 1200 (960, 00 ex. moms) over 3 måneder på din konto til telefonudgifter 3620. På denne konto har du tilføjet en realiseringskonto, som hedder 3622. Når du så bogfører din postering og efterfølgende periodiserer perioden, vil beløbet 316,52 blive posteret på konto 3622 i stedet for konto 3620 (i eksemplet ovenfor er det periodiseret for 2 måneder).