Periodeopdelt saldobalance

Viden Om
Denne guide vil forklare hvordan du bruger funktionen "Periodeopdelt saldobalance" under fanen "Rapporter".

Periodeopdelt saldobalance er en funktion, der giver brugerne mulighed for at se deres saldooplysninger opdelt i forskellige perioder. På den måde kan du nemt få et godt overblik over, hvordan dit regnskab ser ud nu, samt hvordan det har udviklet sig over tid.

Med denne funktion har du selv kontrollen over, hvordan opsætningen af saldobalancen skal fordele sig, så det er kun fantasien, der sætter grænser. I opsætningen skal du vælge en periode, som rapporten skal opdeles efter. Derefter vælger du, hvornår udgangspunktet for rapporten skal være, og til sidst hvad den skal sammenlignes med.

For at se hvordan du specifikt laver en månedsopdelt saldobalance tryk her.

OBS:
"Periodeopdelt saldobalance" vil i fremtiden erstatte den nuværende funktion "Saldobalance". Bemærk, at du stadig kan trække en normal (ikke periodeopdelt) saldobalance med den nye funktion, men rapporten har også fået en visuel opdatering, hvilket betyder, at den ser lidt anderledes ud i forhold til den gamle.

Feltet "Periode"

Til en periodeopdelt saldobalance skal du selvfølgelig vælge en periode, som rapporten skal opdeles efter. Her kan du vælge i mellem de fem nedenstående perioder:

• Månedlig giver dig mulighed for at se saldooplysninger opdelt måned for måned.

• Kvartalsvis giver dig mulighed for at se saldooplysninger opdelt kvartal for kvartal.

• Årlig giver dig mulighed for at se saldooplysninger opdelt i kalenderår.

• Regnskabsår giver dig mulighed for at se saldooplysninger baseret på regnskabsårene i dit e-conomic.

• Dato giver dig mulighed for at vælge specifikke datoer eller dato intervaller hvor du vil opdele saldobalancen på.
    • Ekstra funktioner

Sammenlignings muligheder

Med "Sammenlign med", får du mulighed for at sammenligne den nuværende saldo med tidligere perioder. Dette giver dig en dybere indsigt i, hvordan din økonomiske situation udvikler sig over tid og hjælper dig med at identificere tendenser og variationer.

• Sammenlign med "Tidligere periode"
    • Sammenlign med "År til dato"
    • Sammenlign med "Forrige år"
    • Sammenlign med "Samme periode året før + ÅTD"
    • Sammenlign med "Primosaldo"
    • Sammenlign med "Budget sammenligning"

Forstå din saldobalance

Når du genereret din saldobalance, vil du kunne se bevægelserne på finanskontiene (drift- og balanceposter) i den valgte periode, og hvis du trykker på en saldo, vil du have mulighed for at se hvilke posteringer der ligger til grund for den.

• Hvordan printer jeg pænest muligt en saldobalance med mange sammenligninger?
    • Hvordan ændre jeg saldobalancens layout?

Sådan laver du en månedsopdelt saldobalance

En månedsopdelt saldobalance viser saldooplysninger måned for måned, hvilket giver et klart billede af virksomhedens præstation over tid.

1. Gå til fanen "Rapporter".

2. I menuen til venstre under "Regnskab" skal du trykke på feltet "Periodeopdelt Saldobalance".

3. I feltet "Periode" skal du vælge "Månedlig".

4. I felterne "År" og "Måned" skal du vælge kalenderåret og den måned rapporten skal tage udgangspunkt i.

5. I feltet "Sammenlign med" skal du vælge "Tidligere periode".

6. I feltet "Antal perioder" skal du vælge hvor mange måneder bagud for udgangspunktet rapporten skal indeholde.

7. Tryk afslutningsvis på den blå knap "OK", hvorefter du kan se din rapport.

Til eksemplet vist på billedet, er der blevet lavet opsætningen for en månedsopdelt saldobalance, som indeholder alle måneder i 2023.

Tip:
Hvis du har et forskudt regnskabsår, eller af en anden årsag ønsker at lave en månedsopdelt saldobalance, der strækker sig over to år, er det muligt.
Hvis du for eksempel vælger at tage udgangspunkt i juli måned 2024 og vælger at sammenligne med de foregående 12 måneder, vil din saldobalance vise både månederne fra 2024 og 2023.