Tilbagefør renter og rykkergebyrer

Vejledning
Hvis du efter aftale med din kunde ønsker at tilbageføre renter og rykkergebyr for en rykkerskrivelse, så læs med her!
  • Rykker funktionen er inkluderet i pakkerne Plus, Smart og Avanceret.

Sådan finder du renter og rykkergebyrer

1. Tryk på fanebladet "Salg".
  2. Tryk på "Arkiv" i menuen til venstre.
  3. Udfyld dine søgefelter. Husk at vælg "Rykker" i Type.
  4. Klik på "OK" for at få vist dine rykkere.

Du vil nu få vist alle bogførte rykkere fundet inden for dine søgekriterier på en liste. Ser du ikke det, du søger? Så kan du med fordel begrænse eller udvide din søgning.

Sådan tilbagefører du renter og rykkergebyrer

1. Sæt flueben til venstre for de rykkere & kontoudtog, du ønsker at tilbageføre gebyr og/eller rente for.
  2. Tryk på knappen "Tilbagefør valgte".
  3. Sæt flueben ud for "Tilbagefør rente" og "Tilbagefør rykkergebyr" - eller vælg én af delene.
  4. Angiv en bogføringsdato og afslut tilbageførslen ved at trykke "Ja".
OBS:
Det er kun rykkerens gebyr og renter, der tilbageføres ved hjælp af 'tilbagefør-funktionen'. Tilbagefører du eksempelvis gebyr og rente for en Rykker 1 - kan du ikke gensende en ny Rykker 1 for samme udestående. Du kan i stedet lave et Kontoudtog eller næste rykkerskrivelse.
Tip:
Har du allerede udlignet gebyret med fx en kundeindbetaling, således gebyret ikke kan ses under åbne posteringer for kunden, kan du først tilbageføre gebyret, hvis du fortryder udligningen.