Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

B-skat – hvad er B-skat?

B-skat er den skat, som du betaler af en B-indkomst, der typisk består af indkomst ved selvstændig erhvervsvirksomhed og af honorarer

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis og uforpligtende i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

B-skat består af ti årlige rater, som udregnes på baggrund af din forskudsopgørelse.

Betaling af B-skat

Du skal selv sørge for at betale skat af din B-indkomst, modsat den mere almindelige A-indkomst, der bliver trukket automatisk. Din arbejdsgiver sørger ikke på samme måde for, at skatten bliver betalt ved B-indkomst.

Arbejder du eksempelvis som freelancer, eller har du fået et honorar for at give en koncert eller for at holde et oplæg, så gælder indtægterne som B-indkomst. Du kan ændre din B-indkomst i forskudsopgørelsen, eller du kan betale B-skatten med dit dankort. Du skal dog kun gøre én af tingene.

Opkrævning af B-skat

Hvis du er lønmodtager opkræves B-skat så vidt muligt sammen med A-skatten. Dette sker ved, at fradragene for A-indkomsten reduceres, således at A-skatten bliver højere.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis