Regnskabsordbog fra e-conomic

Find svar på regnskabs- og bogføringsbegreber

Udbytteskat – hvad er udbytteskat?

Udbytteskat er den skat, aktionærer og anpartshavere betaler af det udbytte, der udloddes af en virksomheds eventuelle overskud

e-conomic er et komplet regnskabsprogram til alle slags virksomheder. Prøv e-conomic regnskabsprogram gratis i 14 dage og få adgang til hele regnskabsprogrammet med det samme.

Hvad er udbytteskat?

Udbytteskat er den skat, aktionærer og anpartshavere betaler af det udbytte, der udloddes af en virksomheds eventuelle overskud.
Udbytte må kun udloddes, hvis der i følge regnskabet er tilstrækkelige reserver i virksomheden. Det vil sige, at underskud fra tidligere år først og fremmest skal dækkes af et eventuelt overskud, hvorefter der må betales udbytte af det resterende overskud.

Hvor høj er udbytteskatten?

Skattesatserne for udbytteskat kan variere år for år. Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på dette, også selvom det ikke drejer sig om mange procent.

Udbytteskat 2019

 

Hvad er satserne for udbytteskat i 2019?

I 2019 beskattes aktieindkomst og andet udbytte med 27% optil 54.000 kr. og med 42% af indkomst (gevinst) derover.

Hvordan indberettes udbytteskat?

Man skal foretage to indberetninger, når der skal indberettes udbytteskat. Det kan gøres på skats hjemmeside.

  • Indberetning af udbytteangivelse (indberetning af det samlede udbytte og den samlede udbytteskat).
  • Indberetning af danske og/eller udenlandske udbyttemodtagere (indberette det beløb, som hver enkelt udbyttemodtager har modtaget brutto).

For yderligere information om udbytteskat henviser vi til en revisor. Du kan bruge e-conomics revisor- og bogholderliste til at finde en revisor. Hvis du gerne vil finde en lokal revisor, så klik på Byer og vælg din by. På den måde ser du f.eks. kun revisorer i København, hvis det er den by du har valgt.


Har du brug for et regnskabsprogram?

Prøv e-conomic gratis i 14 dage, lær alle funktionerne at kende og skriv din første faktura på 5 minutter.

Prøv gratis