Bogfør køb med fuldt- eller begrænset momsfradrag

Vejledning
Nogle aktiviteter skal beregnes med begrænset momsfradrag eller "splitmoms", ifølge SKAT. I guiden her, gennemgås det hvordan dette bogføres som en flerbenet postering. Flerbenede posteringer tillader dig at dele totalbeløbet på posten ud - og vi tager dig med trin for trin.

I guiden her tager vi udgangspunkt i et eksempel, hvor der skal bogføres en udgift på en hotelovernatning med spisning. Hotelovernatningen skal bogføres med fuldt fradrag, og spisning skal bogføres med begrænset fradrag.

Sådan laves en postering med både fuldt- eller begrænset momsfradrag

1. Tryk på "Regnskab" i toppen.
  2. Tryk på "Kassekladder" i menuen til venstre og vælg den kassekladde, du vil bogføre i.
  3. Tryk på "Ny postering".
  4. I type skal du vælge enten "Leverandørfaktura" eller "Finansbilag". I dette eksempel er det et finansbilag, men fremgangsmåden er fuldstændig ens.
  5. Først vælger vi at bogføre hotelovernatningen. Sørg for korrekt dato og udfyld kontonummer, sørg for at debet/kredit er korrekt, udfyld beløb samt en eventuel tekst. Klik herefter på knappen "Gem og fortsæt".
  6. Herefter bogføres middagen i et nyt ben. Udfyld konto og beløb samt sørg for at debet/kredit er korrekt. Vær opmærksom på at vælg den korrekte konto med momskoden REP til begrænset fradrag. Klik herefter på knappen "Gem og forsæt".
  7. Til sidst bogføres det samlede beløb som skal betales. Udfyld konto og beløb og sørg for at debet/kredit er korrekt. Sørg for at bilagsbalancen er 0,00, så bilaget stemmer. Klik herefter på knappen "Gem". Dine posteringer kan nu bogføres.

Har du brug for bedre forståelse for hvordan du laver en flerbenet postering kan du se guiden "Opret en flerbenet postering i kassekladden"