e-copedia

Eksportér en PBS-fil til NETS

Vejledning
Når du skal opkræve kunder via Betalingsservice, skal du indlæse en opkrævningsfil i PBS/Nets, også kaldet en PBS-fil.

PBS-filen danner du på baggrund af de fakturaer, som du opretter og bogfører i e-conomic.

Se frister for Betalingsservice i 2024 (PDF).

  • Funktionen Abonnement er inkluderet i pakkerne Plus, Smart og Avanceret.
  • Det kan aktiveres i Market, ved at trykke på "Tillægsmoduler" under "e-conomic" i menuen til venstre.

Sådan danner du en PBS-fil

  1. Tryk på fanen "Salg".
  2. Tryk på "PBS" i menuen til venstre under "Fakturering".
  3. Udfyld felterne for at afgrænse de fakturaer, der skal sendes til PBS/Nets.
  4. Tryk på "Ok". Der vil nu blive vist en liste over debitornumre, navne/adresser, adviseringstekster og totalbeløb for hver(t) kunde/medlem.
  5. Er der noget, du vil ændre i listen (eksempelvis fordi der er fejl i adviseringsteksterne), retter du oplysningerne i de relevante felter og trykker OK igen. Du kan dog ikke rette fakturalinjerne, da de er bogført.
  6. Når listen er klar til at blive omdannet til en PBS-fil, trykker du på "Eksportér PBS-fil" og gemmer filen på din pc. Herfra indlæser du den i PBS/Nets’ onlinesystem.
OBS:
Du kan KUN hente indenlandske kunder, d.v.s. kunder der har 4 cifre i postnummeret, ud i filen. Det er derfor vigtigt at have udfyldt postnr. feltet på kunden. Du kan ikke danne en fil på kreditnotaer. Du skal være opmærksom på, at betalingsdatoen for fakturaerne er korrekt. Du skal være opmærksom på, at adressen og postnummer skal være udfyldt på din kunde.
Tip:
Hvis du ønsker at få dit CVR nr. og faktura nummer med på PBS opkrævningen, kan du indsætte en tekst i "Ekstra linje før": Vores CVR nr. ######## Faktura nr. [FakturaNr].

Oplysninger om felterne:

Betalingsbetingelser: Hvis du har behov for at kunne styre, på tværs af debitorer/debitorgrupper, hvilke fakturaer der skal sendes til PBS/Nets, kan du gøre det ved hjælp af en betalingsbetingelse, som du fx kalder ”PBS”, og som du kun bruger til de pågældende fakturaer.

Hovedlinje: De adviseringstekster, som PBS/Nets sender til kunderne/ medlemmerne, består af de enkelte fakturalinjer i fakturaen. Ud over fakturalinjer er der mulighed for at indtaste en generel hovedlinje, som kommer før selve fakturalinjerne. Hovedlinjen er gratis (se priser hos NETS). Hovedlinjen kan være op til 60 karakterer.

Ekstra linje før/efter: Ud over en hovedlinje kan der indsættes yderligere linjer før og efter fakturalinjerne. Disse linjer er ikke gratis, (se priser hos NETS).
I ”Ekstra linjer før”/”Ekstra linjer efter” kan du indsætte disse tre dynamiske felter: [FakturaNr], [NettoBeloeb]  og [MomsBeloeb] , som indfletter fakturanummeret, det samlede nettobeløb og momsbeløb. Du kan skrive op til 60 karakterer pr. linje.

 

Du kan også eksportér en PBS-fil med ekstra linjer.
Sådan eksportérer du en PBS-fil med ekstra linjer.

Efterhånden som Nets/Betalingsservice modtager penge fra dine kunder/medlemmer, får du adgang til filerne, så du kan importere dem i e-conomic.
Sådan importerer du indbetalinger fra PBS/Nets.

Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Abonnement
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer