Få en arkivlicens

Vejledning
I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du får en Arkivlicens. Denne Arkivlicens er for dig, der af en eller anden årsag opsiger din aftale hos e-conomic, og ønsker at vi skal opbevare dine data for dig.

Med en Arkivlicens opbevarer vi dine data i de lovpligtige 5 år, som bogføringsloven kræver, for 995,- ekskl. moms. Med en Arkivlicens kan du logge ind og se dine regnskabsdata og rapporter i e-conomic, men ikke bogføre.

Du kan bestille en Arkivlicens idet du opsiger din aftale.

Sådan får du en Arkivlicens

1. Tryk på det orange tandhjul ("Indstillinger") og vælg "Alle indstillinger".
  2. Tryk på "Abonnement" og vælg "Abonnementsstatus" i menuen til venstre.
  3. Tryk på knappen "Håndter abonnement".
  4. Tryk på linket "Opsig abonnement" under sammenligningen af abonnementerne hos e-conomic.

Tag stilling til, hvad der skal ske med dine regnskabsdata

Ifølge bogføringsloven har du pligt til at gemme regnskabsmateriale i 5 år fra regnskabsårets afslutning. Derfor er det vigtigt, at du gemmer dine data fra e-conomic, inden din aftale ophører. Dét kan du enten gøre ved at oprette en Arkivlicens eller ved at eksportere dine data til din egen computer.

Hvis ikke du ønsker at købe en Arkivlicens hos os, kan du også eksportere alle registrerede data fra e-conomic, inden din aftale ophører. Så får du dine data i lister som kommaseparerede filer (CSV-format), som du kan opbevare i de 5 år, som bogføringsloven kræver. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du eksporterer dine data fra e-conomic.

Sådan eksporterer du selv dine data

1. Tryk på det orange tandhjul og vælg "Alle indstillinger".
  2. Tryk på "Eksportér data" i menuen til venstre.
  3. Du kan enten vælge at eksportere alt ud til mailen på din superburger, eller du kan eksportere data enkeltvis.
  4. I dette tilfælde skal du vælge at eksportere alt, derfor skal der være prik i "E-mail regnskabsdata (ikke krypteret) til e-mailadressen"
  5. Du vil nu få tilsendt en mail med data fra din aftale.
OBS:
Du skal være opmærksom på, at du skal gøre det inden din aftale udløber.