Importér indbetalinger fra PBS/Nets

Vejledning
Når Betalingsservice modtager indbetalinger fra dine kunder, vil du få adgang til adviseringersfiler i Betalingsservice. Med disse filer kan du nemt bogføre kundeindbetalingerne i e-conomic.

Inden du kan importere adviseringersfilerne ind i din e-conomic aftale, skal filerne gemmes på din computer. Hertil er der visse ting, som du skal være opmærksom på:

Filformatet er vigtigt
Filerne, du kan indlæse i e-conomic, er "602"-tekstfiler, der bruges til oplysninger om betalinger.
Filer, der er "603"-filer, er tekstfiler med oplysninger om kunden. Det understøtter e-conomic ikke, da vi ikke "holder styr" på kunderne i vores PBS system.
Så du kan altså kun indlæse de tekstfiler, der starter med D og slutter på 602, i e-conomics PBS system. Filformatet vælges når du henter filen fra Nets, så hvis du oplever problemer med at hente filerne i 602 formatet anbefaler vi at kontakte banken for yderligere hjælp.

Fejl ved indlæsning
Når du indlæser din PBS fil i systemet, kan det ske, at der komme en fejl ved indlæsningen. Disse fejl skyldes, at vi ikke understøtter den transaktionstype, der bliver forsøgt indlæst.
Her kan du se de forskellige transaktionstyper:

Transaktionstyper som vi understøtter
0236 Gennemført automatisk betaling.
0237 Afvist betaling.
0238 Afmeldt betaling.
0297 Gennemført FI-betaling.

Transaktionstyper som vi IKKE understøtter
0239 Tilbageført betaling.
0251 Ikke adviseret betaling.
0252 Afmeldt adviseret betaling.
0299 Tilbageført FI-betaling.

• Funktionen Abonnement er inkluderet i pakkerne Plus, Smart og Avanceret.

Sådan opsætter du din kassekladde til at modtage indbetalinger fra PBS/Nets

1. Tryk på det orange tandhjul "Indstillinger" og vælg "Alle indstillinger".
  2. Vælg "Regnskab" og "Kassekladder" i menuen til venstre.
  3. Tryk på "Opsætning" og vælg den kassekladde, som indbetalingerne skal overføres til.
  4. Tryk på "Gem".
  5. Opdater hjemmesiden. Fremover bliver indbetalingerne overført til den valgte kassekladde, når du importerer dem.

Sådan tilføjer du en fast modkonto til indbetalinger fra PBS/Nets

1. Tryk på "Regnskab" og vælg den kassekladde du har opsat til indbetalinger fra PBS/Nets.
  2. Tryk på "Andre muligheder" og vælg "Opsætning af kassekladde".
  3. Tryk her på "Posteringer". Under "Modkonto ved kundeindbetaling" skal du vælge en fast modkonto.
  4. Tryk på "Gem" og din valgte modkonto kommer nu automatisk på alle de indbetalinger der oprettes i denne kassekladde.
Tip:
Til dine indbetalinger vil en passende fast modkonto normalt være din bankkonto med mindre andet gør sig gældende for dig.

Sådan importerer du indbetalinger fra PBS/Nets

1. Tryk på fanen "Regnskab".
  2. Tryk på "Løn og adviseringer" i menuen til venstre og vælg "PBS-adviseringer".
  3. Tryk på "Vælg fil" og vælg den tekstfil, du har gemt på din computer.
  4. Tryk på "Gem" for at PBS-indbetalingerne bliver overført til den kassekladde, du har valgt til dine indbetalinger.
  5. Fra kassekladden kan du arbejde med samt bogføre kundeindbetalingerne.
Se beskrivelse af felterne her:
Knapper og felter i Abonnement