Kom godt i gang med bankintegration via Aiia

Vejledning
Kom godt i gang med Smart Bank. Lær hvordan du sætter bankforbindelsen op, sletter en eksisterende bankforbindelse samt afmelder din bankintegration.

Med tillægsmodulet Smart Bank kan du skabe forbindelse mellem e-conomic og din bank. Når forbindelsen er sat op, henter vi bevægelser fra din bank, ind i din bankafstemning - helt automatisk, flere gange i døgnet. På den måde er din bankafstemning altid opdateret.

Forbindelsen til din bank håndteres gennem Aiia (tidligere Nordic API Gateway). Aiia er godkendt af Finanstilsynet. Dine data behandles fortroligt hele vejen fra din bank til e-conomic.

Vær opmærksom på, at vi ikke anbefaler kunder med konti hos Nordea at bruge Smart Bank. Vi kan desværre ikke give oplysninger om, hvornår Nordea er fuldt integreret til Smart Bank, men vi giver besked til kunder med konti i denne bank, når vi ved mere.

Sådan skal du gøre for at komme godt i gang

1. Log ind i din e-conomic-aftale.
  2. Åbn e-conomic Market, øverst til højre i din aftale og find appen "Smart Bank" i menuen "Tillægsmoduler".
  3. Tryk på den blå knap "Tilføj" og så "OK".
  4. Tryk på det orange tandhjul og vælg '"Alle indstillinger".
  5. Vælg menupunktet "Integrationer" i menuen til venstre og find "Smart Bank".
  6. Tryk på knappen "Start Opsætning". Du bliver nu sendt over i Aiia, for at færdiggøre opsætningen. Følg blot instruktionerne på skærmen.
  • Skriv din e-mailadresse.
  • Kig i din e-mail indbakke, efter en mail fra Aiia med en seks-cifret kode.
  • Husk at kigge i dit spamfilter, hvis ikke du kan finde mailen.
  • Tast koden fra mailen du har modtaget.
  • Bekræft herefter dit ønske om at udveksle oplysninger med Aiia.
  • Vælg nu din bank, du ønsker at opsætte integration for.

Du skal herefter, give adgang til din bank. Det er en forudsætning, at du har adgang til mobilbank - da opsætningen til Aiia forbinder via din mobilkode. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har adgang til mobilbank, kan det sættes op i din netbank. Udover at adgangen opsættes via mobilkode skal du også verificere din konto via NemID.

Når du har forbundet via din mobilkode og verificeret din konto via NemID, kan du vælge de bankkonti du ønsker at have direkte integration til. Det er muligt at vælge flere - dog kun konti der er i samme valuta, som din e-conomic aftales grundvaluta.
Forbind nu dine konti. Herefter skal du vælge, hvilken bankkonto fra din kontoplan du ønsker at knytte op på din nye bankforbindelse. Det vil være den konto du får bankposteringer overført automatisk til i din Bankafstemning. Vælg også dato du ønsker der skal hentes posteringer automatisk fra. Du kan hente bankposteringer op til to år tilbage i tid.

Nu har du opsat din nye bankforbindelse - og du kan nu læne dig tilbage og vent på, at dine transaktioner bliver hentet. God fornøjelse.

For revisorer og bogholdere

Hvis du vil opsætte bankforbindelse på din kundes aftale, er processen lidt anderledes, fordi det er nødvendigt at din kunde tillader at e-conomic henter data fra kundens bank. Alt du skal gøre, er at følge guiden "Kom godt i gang med din kundes bankintegration gennem Aiia".

Sådan sletter du din eksisterende bankforbindelse

1. Hvis du allerede opsat en bankforbindelse gennem Bank Connect, skal du slette denne for at opsætte forbindelse til Aiia.
  2. Tryk på "Regnskab".
  3. Vælg menupunktet "Bank" og find "Bankkonti".
  4. Du vil nederst på siden have en aktiv bankforbindelse. Tryk på slet til højre.
  5. Hvis du har en aftale med din bank, kan du med god ro i maven, også afmelde denne.

Sådan afmelder du din bankintegration

1. Hvis du ikke længere ønsker automatisk at hente bankposteringer ind via Aiia skal du afmelde din forbindelse.
  2. Tryk på det orange tandhjul og vælg "Alle indstillinger".
  3. Vælg menupunktet "Integrationer" til venstre og find "Smart Bank".
  4. Tryk på linket "Aiia’s settings portal" i højre hjørne og fjern dine konti.

Sådan afmelder du tillægsmodulet Smart Bank

1. Log ind i din e-conomic-aftale.
  2. Åbn e-conomic Market, øverst til højre i din aftale og find appen Smart Bank i menuen "Mine Apps".
  3. Tryk på den grå knap "Fjern" og så "OK".