e-copedia

Kom godt i gang med din kundes bankintegration gennem Aiia

Vejledning
Denne guide vejleder dig i, hvordan du kommer godt i gang med din kundes bankintegration. Med tillægsmodulet Smart Bank kan din kundes bankposteringer blive overført automatisk til e-conomic.

Med tillægsmodulet Smart Bank kan din kundes bankposteringer blive overført automatisk til deres regnskab i e-conomic hver 6 time. Gennem en bankforbindelse imellem din kundes bankkonti og deres e-conomic aftale, vil du kunne optimere den tid du bruger på bogføring. Derudover får du via Smart Bank, muligheden for at benytte dig af autoforslag til automatisk kontering af kundens banktransaktioner.

Opsætningen af Smart Bank foregår gennem Aiia. Aiia er den service som e-conomic bruger for at kunne oprette en sikker forbindelse til din kundes bank. For at gennemføre opsætningen, er det et krav fra Aiia, at din kunde godkender integrationen mellem sin bank og e-conomic.

Nedenfor vil du trinvist blive guidet til, hvordan du får din kunde til at oprette forbindelse til Smart Bank.

Hvis du har adgang til din kundes bankkonti, skal du blot følge denne guide som beskriver, hvordan du opretter bankintegrationen med e-conomic.

  • Denne funktion kræver tillægsmodulet Smart Bank.

Sådan kommer du i gang, hvis du ikke har adgang til din kundes bankkonto

  1. Log ind på din kundes e-conomic aftale.
  2. Åbn e-conomic Market, øverst til højre i din aftale og find Smart Bank under tillægsmoduler.
  3. Tryk på den blå knap "Tilføj" og så "OK".
  4. Gå til "Alle indstillinger" og vælg menupunktet "Integrationer" og "Smart Bank".
  5. Tryk på knappen "Send invitation".

Herefter vises et udkast til den e-mail, som guider din kunde igennem opsætningen af Smart bank.

 

Jeg har sendt invitationen til min kunde, hvad sker der nu?

For at bruge Smart Bank på din kundes e-conomic aftale, skal din kunde følge guiden, du sendte via e-mail, for at opsætte en bankforbindelse til e-conomic. Når dette er gjort, vil du modtage en bekræftelsesmail fra kunden om, at opsætningen er gennemført og at kundens bank nu er integreret med kundens e-conomic aftale.

Du får nu mulighed for at tilknytte konti fra kontoplanen til de bankkonti, som kunden har integreret til e-conomic. Her skal du vælge den konto, som kundens bankposteringer vil blive overført automatisk til i Bankafstemningen. Når dette er gjort, kan du læne dig tilbage og vente på, at din kundes banktransaktioner bliver hentet. God fornøjelse.

 

Fornyelse af kundens bankforbindelsen gennem Smart Bank

For at beskytte din kundes bankdata bedst muligt, er det nødvendigt at forny forbindelsen til banken hver tredje måned. Fornys forbindelsen ikke, inden der er gået tre måneder, overføres der ikke længere data fra banken til e-conomic. Når tiden er inde til, at din kundes bankforbindelse skal fornyes, vil e-conomic automatisk sende en e-mail til din kunde, for at minde om at det er tid til at forny forbindelsen. Hvis din kunde ikke reagerer på påmindelsen og dermed ikke fornyer forbindelsen, sender vi dig en mail om dette, så du kan tage kontakt til kunden og bede kunden om at fornye.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer