Mapping til Erhvervsstyrelsens standardkontoplan

Vejledning
Gør indberetningen af dit regnskab enklere ved at spejle din kontoplan og momskoder i e-conomic til Erhvervsstyrelsens offentlige standardkontoplan.

Når du har spejlet dine konti og momskoder til standardkontoplanen, behøver du ikke starte forfra i e-conomic med en ny kontoplan og momskoder eller foretage ændringer. For når Erhvervsstyrelsen opdaterer deres standarder, opdateres det automatisk i e-conomic. Det betyder, at næste gang du skal lave årsafslutning kan du trække regnskabet direkte ud fra e-conomic i et format, som også kan afleveres til myndighederne. På den måde slipper du for at konvertere regnskabet til et passende format - enten ved selv at gøre det, eller ved at få din bogholder eller revisor til at gøre det.

Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din kontoplan, anbefaler vi at du henvender dig til din bogholder eller revisor.

OBS: Det er kun nødvendigt at mappe/spejle de konti du benytter i e-conomic.

Tip:
Hvis du har bogført posteringer på en eller flere konti, der ikke er blevet mappet/spejlet, vil du modtage en advarsel om manglende mapping. Du kan derefter vælge at mappe dem for at inkludere dem i din rapport eller ignorere advarslen og fortsætte med eksporten.

Spejl kontoplan til Erhvervsstyrelsens standardkontoplan

1. Tryk på fanen “Regnskab”.
  2. Tryk på “Kontoplan” i venstre menu under “Søgning og lister”, hvorefter du identificerer den konto som skal spejles til den offentlige standardkontoplan.
  3. Tryk på blyant-ikonet “Redigér” og vælg fanen: “Mapping”.
  4. Søg efter den ønskede konto i den offentlige kontoplan ved at indtaste kontonummeret eller navnet på kontoen. Alternativt kan du trykke på knappen "Søg på liste" til højre i feltet for at se hele listen og vælge en konto derfra.
  5. Tryk “Gem”. Nu er kontoen spejlet til den offentlige standardkontoplan.

Spejl momskoder til Erhvervsstyrelsens standardkontoplan

1. Tryk det orange tandhjul og vælg "Alle indstillinger".
  2. Tryk på "Regnskab" i venstre menu og vælg "Momskoder".
  3. Tryk på blyant-ikonet “Redigér”.
  4. Søg efter den ønskede momskode i den offentlige standardkontoplan ved at indtaste momskoden eller navnet på momskoden. Alternativt kan du trykke på knappen "Søg på liste" til højre i feltet for at se hele listen og vælge en konto derfra.
  5. Tryk “Gem”. Nu er momskoden spejlet til den offentlige standardkontoplan.