e-copedia

Mapping til Erhvervsstyrelsens standardkontoplan

Vejledning
Gør indberetningen af dit regnskab enklere ved at spejle din kontoplan og momskoder i e-conomic til Erhvervsstyrelsens offentlige standardkontoplan.


Når du har spejlet dine konti og momskoder til standardkontoplanen, behøver du ikke starte forfra i e-conomic med en ny kontoplan og momskoder eller foretage ændringer. For når Erhvervsstyrelsen opdaterer deres standarder, opdateres det automatisk i e-conomic. Det betyder, at næste gang du skal lave årsafslutning kan du trække regnskabet direkte ud fra e-conomic i et format, som også kan afleveres til myndighederne. På den måde slipper du for at konvertere regnskabet til et passende format - enten ved selv at gøre det, eller ved at få din bogholder eller revisor til at gøre det.

Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med din kontoplan, anbefaler vi at du henvender dig til din bogholder eller revisor.

OBS: Det er kun nødvendigt at mappe/spejle de konti du benytter i e-conomic.

Spejl kontoplan til Erhvervsstyrelsens standardkontoplan

  1. Tryk på fanen “Regnskab”.
  2. Tryk på “Kontoplan” i venstre menu under “Søgning og lister”, hvorefter du identificerer den konto som skal spejles til den offentlige standardkontoplan.
  3. Tryk på blyant-ikonet “Redigér” og vælg fanen: “Mapping”.
  4. Søg efter den ønskede konto i den offentlige kontoplan ved at indtaste kontonummeret eller navnet på kontoen. Alternativt kan du trykke på knappen "Søg på liste" til højre i feltet for at se hele listen og vælge en konto derfra.
  5. Tryk “Gem”. Nu er kontoen spejlet til den offentlige standardkontoplan.
Tip:
Hvis du har bogført posteringer på en eller flere konti, der ikke er blevet mappet/spejlet, vil du modtage en advarsel om manglende mapping. Du kan derefter vælge at mappe dem for at inkludere dem i din rapport eller ignorere advarslen og fortsætte med eksporten.

Spejl momskoder til Erhvervsstyrelsens standardkontoplan

  1. Tryk det orange tandhjul og vælg "Alle indstillinger".
  2. Tryk på "Regnskab" i venstre menu og vælg "Momskoder".
  3. Tryk på blyant-ikonet “Redigér”.
  4. Søg efter den ønskede momskode i den offentlige standardkontoplan ved at indtaste momskoden eller navnet på momskoden. Alternativt kan du trykke på knappen "Søg på liste" til højre i feltet for at se hele listen og vælge en konto derfra.
  5. Tryk “Gem”. Nu er momskoden spejlet til den offentlige standardkontoplan.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer