Min faktura skulle have været via EAN

Vejledning
Vi kender det alle, en faktura er blevet sendt på en mail, men så kontakter kunden dig og siger, at fakturaen skulle have været sendt via EAN. I e-conomic vil løsningen være at sende kunden en kreditnota og derefter kopiere fakturaen og sende den rigtigt.

Det kræver to trin at gensende en almendelig faktura som EAN i e-conomic. Denne guide gennemgår de to trin og viser dig, hvordan du får sendt fakturaen afsted til din kunde. Først skal der oprettes en kreditnota af den originale faktura, der skal bogføres uden at blive sendt til kunden. Herefter kopieres den originale faktura og sendes som EAN faktura.

Lav en kreditnota af fakturaen

1. Tryk på fanen ”Salg”.
  2. Vælg punktet "Fakturering" i menuen til venstre på skærmen.
  3. Vælg undermenuen "Arkiv" og søg fakturaen frem.
  4. Tryk på knappen ”Kopier og vend”. Nu danner systemet selv en kreditnota.
  5. Tryk på knappen "Bogfør og send faktura" for at sende din kreditnota afsted.

Nu har du krediteret den oprindelige faktura. Det er tid til at kopiere den oprindelige faktura, så denne kan sendes via EAN, fremfor e-mail.

Gensend via EAN

1. Find den oprindelige faktura i arkivet igen, som vist i guiden tidligere.
  2. Nu skal du kopiere den oprindelige faktura. Det gør du ved at trykke på ikonet ”Kopier” ude til højre.
  3. I boksen vælger du at kopiere til faktura. Systemet danner nu en kopi af den originale faktura.
  4. Tilføj kundens kontaktperson under feltet "Deres reference" og tilføj kundens EAN nummer under "Modtager".
  5. Tryk på "Bogfør og send faktura" og vælg "Send via Nemhandel (EAN)".
  6. Tryk på "bogfør". Nu er din faktura blevet sendt til kunden via EAN.