e-copedia

Om årsafslutning i e-conomic

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om hvad du skal have for øje når du skal til at lukke regnskabsåret.

Når regnskabsåret er slut, og alt bogføring er udført skal året lukkes så der kan dannes nye primoposteringer. For at sikre det mest retvisende billede af regnskabet anbefaler vi at du afstemmer regnskabet inden afslutning. 

OBS:
Årsafslutning i e-conomic har udelukkende 2 formål:
1. At låse tallene for året så du ikke kan ændre på dem.
2. At tømme alle drift konti og flytte dem hen i balancen ved årsafslutning, såfremt programmet er indstillet til det.

Før afslutning

Nu, da dit regnskabsår er slut, er det tid til at gøre status. Hvad har dit firma tjent? Hvor meget har det kostet dig at drive firmaet? Når du afslutter dit regnskabsår i e-conomic, gør vi dine tal op - og danner primoposteringer i næste regnskabsår. 

For at e-conomic kan gøre dette rigtigt, er det vigtigt at du har færdiggjort din bogføring og afstemt dit regnskab, før du afslutter regnskabsåret

Afslutning af regnskabsåret

For at bevare overblikket i din årsafslutning anbefaler vi, du starter med at trække en saldobalance i e-conomic. Ligeledes anbefaler vi, du trækker en saldobalance, når du har afsluttet dit regnskabsår. På den måde kan du se, helt præcist, hvordan regnskabet er blevet påvirket af afslutningen. 

Når du har trukket de rapporter du har behov for og afstemt dit regnskab, er du klar til at afslutte regnskabsåret. Ved afslutning af regnskabsår i e-conomic danner systemet selv primoposteringer for næste regnskabsår, og disse vises på en liste.

Er der noget du har glemt at postere kan du altid åbne regnskabet igen - systemet ophæver og danner selv nye primoposteringer. Selvom det er teknisk muligt at fortryde en årsafslutning i e-conomic, så har du selv ansvaret for at sikre dig at det stemmer overens med reglerne og for at undgå at ændre på allerede indberettede tal. Derfor anbefales du at forhøre dig hos en revisor/bogholder inden du fortryder en årsafslutning for at lave nogle ændringer i regnskabet.

Efter afslutning

Når du har afsluttet dit regnskabsår og kontrolleret at din saldobalance stemmer, skal du huske at udarbejde og indsende en selvangivelse. Hvis du driver en større virksomhed, eller en forening, skal du måske også indlevere et årsregnskab til SKAT.

Du kan udfylde selvangivelse i SKAT TastSelv. 

Få professionel vejledning

Hvad du skal gøre, afhænger af, hvilken type virksomhed du driver og hvor meget du omsætter for. Derfor anbefaler vi altid, du tager kontakt til en godkendt revisor, for at søge vejledning til din indberetning. Hvis du savner en dygtig revisor eller bogholder, kan du altid kigge i vores revisorliste - Husk at du er velkommen til at oprette et indlæg på vores forum, hvor flere revisorer tilbyder god og gratis rådgivning.

For revisorer og bogholdere

e-conomic kan forbindes til en række forskellige værktøjer, der kan lette dit arbejde, når det kommer til årsafslutning. e-conomic har et åbent API så programmet kan integreres med alle tænkelige programmer der kan hjælpe med dit arbejde. Der er eksempelvis integrationer, der kan konvertere til XBRL-format.

Tip:
Hvis du vil vide mere om årsafslutning i e-conomic anbefaler vi det gratis online kursus "Årsafslutning i e-conomic" eller vores Academy kursus "Få styr på din årsafslutning".
Tilmeld dig vores gratis online kurser her.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer