e-copedia

Om Afrunding i e-conomic

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om, hvordan e-conomic benytter afrundingsregler. I e-conomic benyttes der to decimaler.

Afrundingsregler bruges, så systemet kan beregne dine decimaler konsekvent på tværs af programmet.

Afrunding af moms på fakturaer

På fakturaen bliver moms afrundet på total moms beløbet, pr. momskode.

Det vil sige, at momsen beregnes som:

Total beløb netto (Subtotal) ganget med momssatsen (25 % moms), hvor momsbeløbet bliver afrundet for at give et mere præsist resultat,  dette sammenlagt giver det samlede Beløb (total DKK)

OBS:
Hvis du i "Design og layout" → "Kolonner" har valgt at få vist kolonnen "momssats" og/eller "momsbeløb i alt", kan det være, at dine linjer med momsen ikke længere passer med totalen. Løsningen på dette er, at du vælger 3 eller flere decimaler for disse kolonner.

Sådan afrunder regnskabsprogrammet

I e-conomic rundes der op fra tallet 5 og opefter, og der rundes ned ved tal under 5. I den forbindelse skal man naturligvis være opmærksom på, at der kan opstå differencer.

I nedenstående eksempel kan du se, hvordan der afrundes:

5,235 bliver oprundet til → 5,24, sidste decimal (5 rundes op)
5,234 bliver nedrundet til → 5,23, sidste decimal (4 rundes ned)

Afrunding på fakturalinjer

Hvis du opretter din faktura med en fakturalinje, hvor varens pris er med mere end 2 decimaler, vil der blive afrundet til 2 decimaler pr. fakturalinje.

Afrundingen vil ske med det samme, så hvis du f.eks vil give en %-rabat på fakturalinjen, så vil rabatbeløbet blive beregnet af beløbet med de 2 decimaler, og IKKE af beløbet med flere end 2 decimaler.

Tidligere afrunding af moms på flere fakturalinier

Tidligere afrundede e-conomic momsen pr. fakturalinje. Her kan du se et eksempel på dette.

Et eksempel: I din faktura med flere linje skal der f.eks beregnes moms. Momsen bliver beregnet for hver linie (der er 4 decimaler i beløbet, og der beregnes og afrundes til 2 decimaler for hver linje).

Den "sammenlagte" total kan derfor have en difference i forhold til, hvis du f.eks ganger momsen ud, alene, på totalbeløbet.

Nedenfor kan du se et "tænkt" eksempel på en faktura.

Da momsen beregnes pr. linje, vil momsbeløbet på linjen være 0,01 * 25% moms = 0,0025, hvilket afrundet på tredje decimal er lig med 0,00 for hver linje.

Altså er momsen på linjerne sammenlagt 0,00, hvilket også er afspejlet i både momsbeløb (25,00% moms) og totalbeløb.

 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer