e-copedia

Om afstemning af regnskab

Viden Om
Et regnskab skal være korrekt og give et retvisende billede af virkeligheden. For at sikre dig at regnskabet er korrekt, bør du afstemme det inden du afslutter det i e-conomic.

Afstem banken

Ved at afstemme din bankkonto i e-conomic med kontoudtog fra din bank, kan du sikre at du har fået bogført alle poster i e-conomic. Derfor er "Bankafstemning" et fantastisk værktøj, når du skal afslutte dit regnskabsår i e-conomic.

Hvis du skal afstemme et helt regnskabsår i e-conomic, kan du benytte automatisk afstemning, for at lade automatikken i e-conomic lette dit arbejde. 

Afstem kunder og leverandører

I løbet af året har du både bogført poster for dine kunder/debitorer og dine leverandører/kreditorer. Alle disse poster bogføres på samlekonti i e-conomic. Før du laver en årsafslutning, anbefaler vi, at du afstemmer disse samlekonti, for at sikre at alt er blevet korrekt bogført og udlignet i dit regnskab. 

Afstemning af debitorsamlekonto.
Afstemning af kreditorsamlekonto.

Afstem din moms

Før du afslutter dit regnskabsår, bør du sikre dig, at din moms i e-conomic er bogført korrekt, for at undgå større rettelser i momsregnskabet, til næste regnskabsår. I e-conomic er det heldigvis ganske simpelt, at afstemme din moms via rapporten "Momsafstemning". 

Afstemning af periodiseringer

Såfremt du bruger modulet "Periodisering og anlæg" og har en difference mellem din Periodiseringsrapport og Saldobalance - så kan der være en forklaring og løsning. Du kan bruge denne vejledning for at finde en forklaring eller løsning:

Afstemning af periodiseringsrapport.

Tip:
Hvis du vil vide mere om årsafslutning i e-conomic anbefaler vi det gratis online kursus "Årsafslutning i e-conomic" eller vores Academy kursus "Få styr på din årsafslutning".
Tilmeld dig vores gratis online kurser her.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer