Om Bilagsanmodning

Viden Om
Funktionen Bilagsanmodning gør det let at indsamle bilag, du mangler, direkte i e-conomic. Bilagsanmodning holder øje med poster i dine kassekladder og noterer sig, hvis posteringer mangler bilag, for at give dig overblik over manglende bilag og lade dig sende bilagsanmodninger afsted til enhver bruger i din aftale. Anmodningen sendes til brugeren via e-conomics mobilapp, så brugeren let kan tage billeder af sine bilag og sende dem tilbage til den regnskabsansvarlige i e-conomic.

I menuen "Anmod om bilag" får du overblik over alle posteringer i dine kassekladder, som savner bilag.

Her kan du se, hvilken type postering der er tale om, og de oplysninger som findes på posteringen.  Du kan ogse se status for din anmodning i oversigten, lige fra du har Blåt aflangt ikon, hvor er står "ANMODET" om et bilag, til bilaget er Grønt aflangt ikon, hvor der står "MODTAGET". Du kan også se, hvis anmodningen er Rødt aflangt ikon, hvor der står "AFVIST" og læse hvorfor, ved at trykke på note-knappen Sort-hvidt ikon, som forestiller en notesblok. Har du Gult aflangt ikon, hvor der står "SKJULT" poster i oversigten, står det også i status. Står der intet i status, er der ikke sket nogen anmodning endnu, eller anmodningen er blevet annulleret.

Du kan også skrive noter Sort-hvidt ikon, der forestiller en blyant der skriver på en notesblok på posteringerne, som bliver sendt sammen med din anmodning, for at gøre det lettere for modtageren at forstå, hvilket bilag du savner til regnskabet. Du kan også læse noter, du har skrevet, ved at trykke på note-knappen Sort-hvidt ikon, som forestiller en notesblok.

Leder du efter noget bestemt, kan du altid trykke på filter-knappen Filterikon som forestiller en tragt øverst til højre og tilpasse visningen, så den passer dig. Hvis du finder en postering, der ikke kræver bilag, kan du skjule posten fra oversigten, ved at vælge "Skjul postering". Du kan altid finde skjulte poster igen, ved at indstille dit filter Filterikon som forestiller en tragt til at vise poster med status Aflangt gult ikon, hvor der står "SKJULT)

• Du skal have tillægsmodulet "Indscanning" for at kunne tilføje "Bilagsanmodning" til din aftale. Har du tillægsmodulet "Smart Inbox", er "Bilagsanmodning" inkluderet og aktiveret på din aftale allerede.
Oversigt over posteringer i menuen

Sådan tilføjer du eller anmoder om et bilag

For at tilføje manglene bilag eller anmode om bilag, skal du trykke på de tre prikkertil højre på en postering i oversigten. Nu kan du tilføje et bilag fra Inbox, fra din computer eller du kan sende en anmodning afsted. Hvis du vil sende anmodning om bilag for flere poster på én gang, skal du markere de poster, du vil anmode om bilag for, og trykke på den blå knap "Send anmodning".

Nu er du klar til at vælge hvilken bruger i din aftale, anmodningen skal sendes til. Husk at din anmodning sendes til brugeren via e-conomics mobilapp. Derfor er det vigtigt at modtageren har hentet appen og er logget ind, så modtageren får besked om, at du har anmodet om bilag. Hvis en bruger ikke har været aktiv i e-conomics mobilapp længe, gør vi dig opmærksom på det.

Når du har valgt en bruger, skal du blot trykke på den blå knap "Send" for at sende anmodningen afsted.

Manglede du at skrive en note, valgte du den forkerte bruger eller har du fundet bilaget selv? Så kan du altid trykke på menuen til højre for posteringen i overblikket og annullere din anmodning.

Tip:
Før du sender din anmodning, er det en god idé at skrive en note, som kan hjælpe modtageren med at forstå, hvilket bilag du savner.

Bilag til gennemgang

Når modtager besvarer din anmodning, ved at tage et billede af bilaget med e-conomic mobilapp, ender bilaget i menuen "Bilag til gennemgang". Her kan du se posteringen i dit regnskab side om side med bilaget, så du kan sikre dig, at bilaget passer til posteringen i din kassekladde. Du kan også se en historik over noter skrevet af både dig og modtager, så du let kan se, hvad der er sket med anmodningen.

Når du har kontrolleret bilaget, har du tre muligheder for at fortsætte; "Afvis bilag", "Genanmod" og "Godkend"

• Afvis bilag
    Afviser du bilaget, bliver det slettet og posteringen bliver skjult i oversigten over bilag i menuen "Anmod om bilag". Slettede bilag kan ikke gendannes.

• Genanmod
    Hvis du har brug for at sende en ny anmodning afsted, kan du genanmode. Når du gør det, kan du vælge hvem du sender til og skrive en ny note, ligesom første gang du anmodede.

• Godkend
    Er alt i orden med bilaget? Dejligt! Så skal du bare trykke "Godkend" og bilaget bliver nu vedhæftet posteringen i din kassekladde. Posteringen bliver også fjernet fra oversigten i menuen "Anmod om bilag" fordi posteringen nu har et bilag vedhæftet.
Tip:
Vil du ikke gennemgå bilag, før de vedhæftes posteringer i dit regnskab? Tryk på "Indstillinger" (ikonet som forestiller et tandhjul, øverst til højre i Bilagsanmodning) for at slå gennemgang af bilag fra. Slår du gennemgang fra, bliver bilag vedhæftet så snart det ankommer fra modtager.