e-copedia

Om EAN/e-fakturering

Viden Om
EAN-/GLN-/EDI-/Offentlig-/NemHandel-fakturering - kært barn har mange navne. De dækker alle over det samme; en e-faktura sendt gennem NemHandel.

Du kan sende dine fakturaer via NemHandel i e-conomic. Det kræver blot en grundopsætning af din kunde, og så er du i gang. Når du sender en EAN-faktura sendes den altså ikke som vanligt via mail, men via NemHandel. Når du er færdig med at udfylde dine kunders stamdata og udfyldt deres faktura, sender du den afsted ved at trykke "Bogfør og send faktura" som vanligt. 

Hvad sker der, når jeg sender EAN-faktura fra e-conomic?

Når du sender en EAN faktura fra e-conomic, sendes den via NemHandelsregisteret, i formatet OIOUBL. Herunder kan du læse, hvad der sker, når du trykker "Bogfør og send":

EAN-faktura sendes fra e-conomic
Offentlige institutioner skal kunne modtage det format, som e-conomic sender i, nemlig NES profile 5. Du kan søge manuelt i NemHandels register for at undersøge om modtager er registreret, og om denne er registreret til at modtage NES profil 5 . Hvis modtager ikke er registreret i NemHandels register med rette profil (NES profil 5,) kan vi ikke sende til dem.

e-conomic slår op i NemHandels register ved afsendelse af EAN-fakturaen.
EAN-nummer benyttes til at finde modtageradressen på den server, som modtager (din kunde) ønsker at modtage sin faktura på. Man kan sammenligne det med at slå et telefonnr. (EAN) op på De Gule Sider for at finde postadressen (Serveren) på en person. Findes modtagerens adresse hos NemHandel, sendes fakturaen videre fra NemHandel til modtageren.

EAN-fakturaen modtages på kundens server (hvis der ikke er kø e.l.) og herfra sendes den videre til kunden.
Disse servere kan indimellem være belastede ("Postkassen er fuld") og der kan derfor forekomme fejl og være kø. Prøv evt. at sende din faktura om aftenen eller i en weekend.

OBS:
Det er kun muligt at sende faktura via EAN. Hermed er det ikke muligt at sende hverken rykkere, kundekontokort, ordrer eller tilbud via EAN fakturering i e-conomic.
Tip:
Du kan også sende en EAN faktura til en privat kunde. Dog skal den private kunde være oprettet i NemHandelsregisteret, hvis det skal sendes via e-conomic. Hvis kunden ikke er medlem af NemHandelsregistret, henviser vi til SPROOM for oprettelse af en NemHandel-aftale.
 
 

Bliv e-conomic Insider

Tilmeld mig e-conomic Insider-mail og nyhedsmails, der indeholder tips og tricks, invitationer til events, samt markedsføring om vores regnskabssystem og relateret software fra vores app-partnere.

Jeg kan til enhver tid afmelde mig og trække mit samtykke tilbage.

Når du indtaster dine oplysninger i feltet ovenfor, behandler Visma e-conomic dine persondata i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

E-post indeni talebobbel

Tak for din tilmelding, vi har sendt dig en bekræftelsesmail.

Tjek din indbakke (eller spam-mappe) med det samme.

 
 
Illustration, mand med computer