Om genvejstaster

Viden Om
I denne artikel vil du lære mere om, hvilke genvejstaster du kan bruge i e-conomic på en PC og på en Mac, så du får en hurtigere arbejdsgang og skåner håndleddet ved at minimere brugen af en mus.

Genvejstaster på PC

GenvejstastFunktion
Punktum (.)

Ved at klikke på punktum, placeres din markør i Quicksearch-feltet, i toppen af e-conomic. Denne søgefunktion kan finde alle menuer i e-conomic og hjælper dig til at navigere rundt, uden brug af mus.

Pil op/pil ned

Navigér i tekstfelter eller mellem flere poster i eksempelvis din kassekladde.

Page Down/Page up

Ved mere end 1000 poster på listen fører Page Down/Page up i første omgang 10 poster ned/op på siden. Fra bunden af siden fører genvejen til næste side.

Home

Har du valgt ”Alle”, går markøren til første post.

End

Har du valgt ”Alle”, går markøren til sidste post.

Enter/Return

Du kan aktivere et markeret ikon ved hjælp af Enter/Return.

Enter

Det er i tastefeltet det samme som at trykke på OK med musen.

N

Tast "n" hvis du ønsker at oprette en ny postering i kassekladden, ny fakturalinje i fakturaen, ny kunde i kundekartoteket, ny vare i varekartoteket, ny varegruppe etc.

E

Tryk på E for at redigere (edit).

C

Tryk på C for at kopiere (copy).

Tab

Når du fx opretter en postering i en kassekladde, kan du flytte markøren fra felt til felt ved hjælp af tabulatortasten.

Tab + Shift

Ved at trykke på Tab og Shift samtidig kan du flytte markøren et felt tilbage i forbindelse med f.eks. en postering i en kassekladde.

G

Med bogstavet G kan du få vist dialogboksen ”Gå til…” Den kan du bruge, hvis du f.eks. hurtigt skal finde frem til en bestemt kunde under Kunder, en konto i kontoplanen mv. Man skal dog være opmærksom på, at denne funktion kun fungerer på den kolonne, der er sorteret efter.

ESC

Du kan lukke dialogbokse med Esc-tasten.

Alt + S

Du kan flytte markøren til søgefeltet i en liste i e-conomic, ved at trykke Alt + S.

Del

Delete/Del sletter en post i f.eks. Kunder.

FS

Opdaterer en browser side (i stedet for at trykke opdatér).

PrtScn

PrtScn (Print Screen) tager billede af alt på din skærm og opbevarer det i udklipsholderen, så du kan indsætte det i f.eks. et dokument eller en e-mail.

Alt + PrtScn

PrtScn (Print Screen) tager billede af det aktuelt aktive vindue på din skærm og opbevarer det i udklipsholderen, så du kan indsætte det i eks. et dokument eller en e-mail.

Genvejstaster i kassekladden

Genvejstast

Funktion
Esc

Luk vindue

Page Down/Page up

Rul op/ned i vedhæftede bilag

Ctrl + pil ned

Gem & næste

Ctrl + pil op

Gem & forrige

Enter

Gem & ny

Genvejstaster i kassekladden med tillægsmodulet Indscanning

GenvejstastFunktion
D

Se dokumenter eller vedhæft dokumenter til den valgte postering i posteringslisten

Genvejstaster i fordelingsskabelonen

GenvejstastFunktion
Ctrl + pil op, pil til højre, pil ned eller pil til venstre

Flytter markøren.

Genvejstaster på MAC

GenvejstastFunktion
Punktum (.)

Ved at klikke på punktum, placeres din markør i Quicksearch-feltet, i toppen af e-conomic. Denne søgefunktion kan finde alle menuer i e-conomic og hjælper dig til at navigere rundt, uden brug af mus.

Pil op/pil ned

Navigér i tekstfelter eller mellem flere poster i eksempelvis din kassekladde.

Esc

Du kan lukke dialogbokse med Esc-tasten.

Enter/Return

Du kan aktivere et markeret ikon ved hjælp af Enter/Return.

Enter eller ReturnDet er i tastefeltet det samme som at trykke på OK med musen.
NTast "n" hvis du ønsker at oprette en ny postering i kassekladden, ny fakturalinje i fakturaen, ny kunde i kundekartoteket, ny vare i varekartoteket, ny varegruppe etc.
E

Klik på E for at redigere (edit).

C

Klik på c for at kopiere (copy).

CMD + Pil op/pil nedDu kan rykke en post op/ned i f.eks. en kassekladde ved at trykke på pil op/ned.

CMD + C

Kopiér tekst, billeder, mv. til udklipsholder.

CMD + V

Indsæt tekst, billeder, mv. fra udklipsholder.

CTRL + Alt + SDu kan flytte markøren til søgefeltet.